PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les estacions obriran amb gruixos d’entre 10 i 40 cm

Cada recinte tindrà de mitjana uns 15 quilòmetres esquiables

Per EL PERIÒDIC

Estació de Sant Joan de l’Erm.
Estació de Sant Joan de l’Erm. | RÀDIOSEU
La totalitat de les estacions d’esquí de fons de Tot Nòrdic (Sant Joan de l’Erm, Lles de Cerdanya, Guils Fontanera, Tavascan, Tuixent-LaVansa, Aransa i Virós-Vall Ferrera) obriran les seves portes el aquest cap de setmana amb uns gruixos a les pistes de 10 a 40 centímetres i una mitjana de 15 quilòmetres esquiables.
 
La venda de forfets de temporada és «bona», malgrat la manca de neu de l’any passat, segons va detallar ahir a l’ACN la tècnica de la Mancomunitat Tot Nòrdic, Imma Obiols. Tanmateix, Obiols va destacar que  s’ha «mantingut la venda i estem sobre els 800 forfets venuts».
 
D’altra banda, la tècnica va remarcar que «no s’ha variat el preu del forfet de temporada en relació amb l’any passat (120 euros), ni el del forfet de dia (11 euros)».
El forfet de temporada de Tot Nòrdic dóna dret a esquiar a totes les estacions d’esquí nòrdic, a un dia d’esquí a cinc estacions d’esquí alpí i descomptes a les estacions d’esquí de fons del sud de França i a Naturlandia (Andorra).
 
Novetats a les estacions / Obiols també va matisar que les estacions d’esquí nòrdic de Catalunya estrenen enguany uns nous planells de pistes conjunts, amb un mateix estil i una mateixa senyalització. 
A banda, la tècnica va esmentar que s’han realitzat accions de millora a les pistes de fons com la instal·lació de plafons informatius, cartells a les principals cruïlles i fulletons promocionals. A més, el sector espera «una bona temporada» i, de moment, ja han obert tres estacions, va afegir Obiols. 
 
Remuntada / Pel pont de la Puríssima estaran en marxa la resta de complexos hivernals. I Obiols va remarcar que després d’una molt mala temporada passada, poder funcionar des del novembre és «tot un èxit». 
 
D’altra banda, el director de l’estació de Sant Joan de l’Erm, Miquel Prat, es va mostrar «satisfet» per la nevada i ressalta com a novetat el nou plafó panoràmic al mirador de roca senyada, que marca els punts més importants del territori. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT