PUBLICITAT

Saboya es reuneix amb diversos homòlegs

Va participar a la sessió de Consell de Ministres d’Exteriors de l’OSCE

La trobada bilateral entre Andorra i Espanya.
La trobada bilateral entre Andorra i Espanya. | SFG
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha participat aquesta setmana a la 23a sessió del Consell de Ministres d’Afers Exteriors dels estats participants en l’OSCE a Hamburg (Alemanya) on ha aprofitat per mantenir reunions amb els seus homòlegs d’Espanya, Eslovàquia, Mònaco, Suïssa, Irlanda, Eslovènia, Hongria i Polònia.
Saboya va repassar els treballs en curs relatius a les negociacions de l’acord d’associació d’Andorra i la Unió Europea amb el titular d’exteriors d’Eslovàquia, Miroslav Lajcák, país que actualment ostenta la presidència de torn de la Unió Europea. També amb el ministre d’Estat per Afers Europeus d’Irlanda, Dara Murphy, va tractar l’aproximació d’Andorra a Europa, i temes d’interès bilateral com la possibilitat d’iniciar un diàleg de cara a la negociació d’un acord per evitar la doble imposició, entre d’altres.
El ministre Saboya també es va reunir amb el seu homòleg de Mònaco, Gilles Tonelli, per tractar l’estat de les negociacions compartides pel que fa al marc institucional per un acord d’associació amb la UE, així com les negociacions sectorials. Saboya i Tonelli van refermar la voluntat de buscar fórmules perquè es tinguin en compte les particularitats dels petits estats en el seu encaix a Europa.
Així mateix, en la trobada bilateral que Gilbert Saboya va mantenir amb el ministre d’Afers Exteriors de Suïssa, Didier Burkhalter, van tractar l’encaix i l’estatus d’aproximació dels estats de petita dimensió a la UE, així com aspectes relatius a la fiscalitat internacional.

inversió / D’altra banda, en la trobada celebrada amb el seu homòleg d’Espanya, Alfonso María Dastis, es van tractar temes d’interès bilateral. Així mateix, el ministre Saboya va exposar al ministre d’Afers Exteriors d’Eslovènia, Karl Erjavec, el nou marc fiscal d’Andorra i la llei d’inversió estrangera i explorar la possibilitat d’iniciar negociacions per concloure un conveni per evitar la doble imposició amb Eslovènia.
El Ministre també es va reunir amb el ministre d’Afers Exteriors i Comerç d’Hongria, Péter Szijjárto, i amb el titular de la cartera d’exteriors de Polònia, Witold Waszczykowski.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT