PUBLICITAT

La Seu comença el curs escolar amb un total de 2.761 alumnes

  • Aquest estiu s'ha reparat parcialment la teulada del CEIP Albert Vives
  • L'Ajuntament preveu un inici de classes normal, tot i l'avançament
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Alumnes de l'escola de Montferrer, durant el primer dia de classes. Foto: ACN / FERRAN GARCIA

Un total de 2.761 alumnes van iniciar dimarts el curs al conjunt de centres educatius de la Seu d'Urgell. La xifra suposa un lleuger augment d'escolars a la ciutat respecte a l'any passat.

El gruix principal d'estudiants correspon a l'Institut Joan Brudieu, que aquest any comptarà amb 980 alumnes inscrits, i a l'escola concertada La Salle, amb 826. Aquesta xifra inclou els alumnes de mòduls formatius, que començaran el curs el dia 14. Pel que fa als centres públics primari i infantil (CEIP), l'Albert Vives es manté com el més important, amb 485 infants, seguit del Pau Claris, amb 359; La Valira, amb 81, i Castellciutat, amb 30.

A aquestes dades cal sumar-hi el fet que les dues llars d'infants municipals acullen 179 nens i nenes, repartits entre la llar La Grandalla (86, amb dues aules de P1 i tres de P2) i Els Minairons (87, amb una aula de P0, tres de P1 i dues de P2).

El curs ve marcat per l'inici de les classes una setmana abans de l'habitual, cosa que comportarà alhora l'establiment d'una nova setmana de vacances a l'hivern. Tot i aquestes novetats en el calendari, la regidora d'Educació de l'Ajuntament de la Seu, Mireia Alba, va remarcar la "normalitat" amb què comença el curs, gràcies a les reformes que s'han dut a terme durant l'estiu i a les actuacions aportades pel Departament d'Educació. Alba en va destacar la substitució parcial de la teulada del CEIP Albert Vives, cosa que ha de resoldre els problemes de degoters i aïllament que s'hi havia detectat. També s'hi ha repintat algunes dependències, com al CEIP Pau Claris. La regidora espera que Educació mantingui la voluntat d'inversió en d'altres obres. Al col.legi La Valira s'hi ha instal.lat un nou mòdul, de manera que ara el centre de més recent creació ja disposa d'una línia de P3, dues de P4 i una darrera de P5.

Es preveu que aquest sigui l'últim any de La Valira a l'emplaçament provisional, al carrer de l'Orri, i el curs vinent es pugui estrenar les noves instal.lacions. Pel que fa al CEIP Castellciutat, està previst que properament comencin les reclamades obres de remodelació.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT