PUBLICITAT

Confirmada la fiança d’1,2 milions d’euros per als pares de la Nadia

L’Audiència ratifica la decisió del jutge de la Seu per fer front a una hipotètica indemnització

Marga Garau arriba als Jutjats de la Seu d’Urgell.
Marga Garau arriba als Jutjats de la Seu d’Urgell.
L’Audiència de Lleida ha confirmat la fiança d’1.224.968 euros pels pares de Nadia Nerea, establerta el desembre passat pel titular del jutjat d’instrucció número 1 de la Seu d’Urgell. La defensa de la parella havia recorregut la decisió judicial però la Sala ha desestimat aquest recurs i ha donat la raó al jutge instructor. Si no abonen aquesta quantitat, doncs, es procedirà a l’embargament de béns.

D’aquesta manera, el magistrat s’assegura que la parella pugui fer front a una possible responsabilitat civil futura, en cas que siguin condemnats. Tots dos estan investigats per un presumpte delicte d’estafa en els donatius per al tractament mèdic de la seva filla, d’11 anys, que pateix una malaltia rara. Segons els Mossos, Fernando Blanco i Marga Garau havien recaptat 918.000 euros en donatius que s’havien de destinar a intervencions mèdiques de la nena per tractar la seva tricotiodistròfia que, finalment, no s’haurien dut a terme. D’aquesta quantitat, però, se n’haurien gastat prop de 600.000 en altres conceptes que s’estan investigant.

El jutge del cas Nadia que investiga els pares de la nena per estafa ha assumit també, en un procediment a part, una altra causa contra Fernando Blanco i Marga Garau pels delictes d’exhibicionisme, provocació i explotació sexual. El mateix jutjat d’instrucció número 1 de la Seu d’Urgell investiga la cinquantena de fotografies «de contingut sexual» trobades pels Mossos d’Esquadra al llapis de memòria del pare, Fernando Blanco, fetes entre el 2008 i el 2011, quan la família vivia a la Biniali, a Mallorca. L’instructor les divideix en dos grups, 41 en què la menor «presenciaria relacions íntimes dels seus pares» i nou més amb «imatges exclusives de la nena, de contingut sexual». El pare de la menor segueix a la presó i el jutge manté la retirada de la custòdia de la nena de l’Alt Urgell a tots dos progenitors. La mare segueix en llibertat provisional.

Comenta aquest article

PUBLICITAT