PUBLICITAT

Presentació del nou curs en l'estrena del CEIP Els Agols

  • La regió té aquest any 6.400 alumnes de Primària i 2.400 de no obligatoris
  • Educació defensa la validesa dels mòduls prefabricats per a usos provisionals
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Alumnes estrenen el curs al col.legi CEIP Albert Vives. Foto: TONY LARA

La inauguració del nou CEIP Els Agols de Montferrer s'ha aprofitat per fer la presentació oficial del curs escolar 2010-11 a l'Alt Pirineu i Aran, que aquest any suma un total de 6.400 alumnes de Primària, 2.400 d'ense- nyaments no obligatoris i uns 900 professors.

Per això, la primera visita al nou centre va comptar amb el delegat de la Generalitat a la regió, Víctor Orrit; la cap territorial d'Ensenyament, Marisa Feixa, i l'alcalde de Montfer- rer i Castellbò, Ramon Fierro. Marisa Feixa va posar el CEIP Els Agols com un exemple de la voluntat del Govern de facilitar que la gent es quedi a viure al Pirineu. Feixa va aprofitar per defensar els mòduls prefabricats com una opció vàlida per a una ubicació provisional, tal com s'havia fet a Montferrer i com s'està fent ara al CEIP La Valira de la Seu.

REFORMES NECESSÀRIES
Pel que fa al CEIP Albert Vives, Feixa s'ha compromès a continuar-hi fent millores, mentre que al col.legi de Castellciutat es farà la reforma integral al llarg d'aquest curs. La cap territorial assenyala que en aquest cas els alumnes i mestres hauran de conviure amb les obres, però recorda que es resoldrà així una llarga reivindicació del poble.

Víctor Orrit, de la seva part, va posar l'accent en l'augment d'adults inscrits en ensenyaments no obligatoris. Orrit ho atribueix a la crisi, però creu que és positiu perquè la societat pirinenca sortirà de la situació actual més ben formada. D'altra banda, l'alcalde Ramon Fierro es mostra molt satisfet pel nou edifici escolar de Montferrer, que arrenca amb 45 infants. Fierro espera que a mig termini més famílies residents al municipi s'animin a tenir els fills escolaritzats al poble, ja que suposarà una revitalització.

Des del Govern també s'ha destacat la posada en marxa aquest curs de l'Escola Oficial d'Idiomes de Sort, que se suma a les de la Seu i Tremp. El nou centre arrenca aquest mes amb 45 alumnes d'anglès. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT