PUBLICITAT

La Seu demana a Foment continuar les obres de la N-145

  • Tots els grups sol.liciten que es mantingui el calendari inicialment previst
  • El ple també consensua rebutjar el retorn de tributs de l'Estat
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Un aspecte de les obres a la N-145 Foto: ORIOL LLAURADÓ

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell va acordar sol.licitar al Ministeri espanyol de Foment que continuï amb el calendari d'obra previst inicialment per a la millora de la carretera N-145. Tots els grups representats al consistori urgellenc (CIU, ERC, PSC-Progrés, ICV i PP) van reivindicar que no s'alenteixi la reforma a causa de la retallada en infraestructures del Govern estatal i que es mantingui la inversió necessària a la via de comunicació d'accés a Andorra perquè s'enllesteixin els treballs no més enllà del 2012.

La petició es farà arribar al Ministeri de Foment, al departament de Política Territorial de la Generalitat, a l'Ajuntament de Valls de Valira i al Govern d'Andorra. Així mateix, la ratificació de la moció conjunta, debatuda aquest dilluns en el ple municipal, serà tramesa als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats per tal que incloguin la N-145 en la negociació dels pressupostos pel 2011. De moment, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell no ha aconseguit cap confirmació oficial sobre la reprogramació de les obres a la carretera alturgellenca. És per això, que amb l'acord es pretén també "teixir aliances estratègiques amb altres institucions afectades i fer pressió perquè la reforma acabi el més aviat possible".

PARAULES DE L'ALCALDE
L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va considerar que la unanimitat de la petició era "imprescindible per a aconseguir agilitzar els treballs, tenint en compte la importància d'un eix de comunicació com el d'Andorra". Per la seva banda, el portaveu del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, tot i entendre que un retard en una obra important com la de la N-145 "pot ser endèmic a causa de les expropiacions o l'encariment dels treballs", va destacar que cal estar "alerta" perquè les obres no s'aturin i perquè s'ho pensin dues vegades a l'hora d'alentir-les.

Els cinc grups municipals també van consensuar una altra demanda dirigida al Govern espanyol: que el Ministeri d'Economia deixi sense efecte el requeriment perquè la Seu retorni aquest any 230.000 euros corresponents a la liquidació de la participació en els tributs de l'Estat del 2008 i 2009. Tots els representants polítics van coincidir a destacar que es tracta d'una quantitat econòmica molt elevada i que no estava prevista. És per això que van acordar sol.licitar que "com a mínim es posposi" l'exigència.

Durant el debat també es va plantejar equiparar el finançament dels ens locals a la resta d'Europa. Aquesta reivindicaciò no es nova, sino que es suma a les fetes amb anterioritat i que ara, a la vista de les eleccions son un arma forta per resucitar velles reivindicacions que afectan directament els resultats econòmics dels estaments locals i la seva projeccio en els plans d'inversions en projectes d'interes municipal. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT