PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

El centre cultural lauredià rep Dalí amb 100 xilografies

La mostra es divideix en tres parts: infern, purgatori i paradís

Per EL PERIÒDIC

La directora del Museu del Tabac i el conseller de Cultura.
La directora del Museu del Tabac i el conseller de Cultura. | ANA / M. B.
El Centre Cultural i de Congressos lauredià acull des d’ahir l’exposició La Divina Comèdia il·lustrada per Dalí. La mostra està formada per un centenar de xilografies que va realitzar entre els anys 1951 i 1960, arran de la celebració del 700 aniversari de Dante Alighieri. 
 
Segons informa l’ANA, l’exposició està dividida en tres parts: l’infern, el purgatori i el paradís, els tres llocs per on és conduït l’amor platònic de Dante durant el seu viatge. Fa molts anys que l’edició està exhaurida però el director de les Éditions d’Art les heures Claires de París, Daniel David, conjuntament amb el suport de l’Ajuntament de Bolvir de Cerdanya, han permès al Comú de Sant Julià de Lòria exposar fins al 7 d’abril els gravats d’una de les obres en la que es poden retrobar tots els mites i la iconografia del geni de Dalí. 
 
Tant el conseller de Cultura del Comú, Josep Roig, com la directora del Museu del Tabac, Maria Martí, van destacar ahir que es tracta d’una de les obres mestres de l’artista. La inauguració oficial de l’exposició es va realitzar ahir a les 20.30 hores i es va acompanyar d’una performance surrealista a càrrec del grup d’art multimèdia Araki. 
 
La parròquia potencia l’autor / La col·lecció del centre cultural es complementa amb la que acull des del passat 2 de març el Museu del Tabac Surrealisme a Catalunya. Els artistes de l’Empordà i Salvador Dalí, formada per 42 obres entre pintures i escultures. Aquesta és una iniciativa que –segons els seus responsables– s’hauria de potenciar més, perquè dona una major rellevància als espais culturals de la parròquia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT