PUBLICITAT

Andorra La Vella

El Govern recull la producció artística del segle XVI al XVIII

L’Executiu presenta avui l’obra ‘L’art de l’època moderna a Andorra’

Per EL PERIÒDIC

Imatge de la il·lustració de la portada del llibre.
Imatge de la il·lustració de la portada del llibre. | GOVERN D\'ANDORRA
L’Auditori d’Andorra a Ordino acull avui la presentació de la publicació L’art de l’època moderna a Andorra. Segles XVI-XVIII, dels doctors en història de l’art Joan Bosch Ballbona i Francesc Miralpeix Vilamala. El llibre ha estat coordinat pel Departament de Patrimoni Cultural i editat pel Govern. 
 
L’obra és una mirada del segle XXI sobre la producció artística dels segles XVI al XVIII «que s’ha conservat al Principat i que aspira a situar-la en la gran cartografia de l’art europeu», segons informa l’Executiu. El Govern també destaca que Bosch i Miralpeix articulen un relat «rigorós però accessible i dirigit a un gran públic». Els autors destaquen les històries de la història de Miquel Ramells i Guiu Borgonyó, autors del moment més esplendorós de l’art a Andorra i que es descobreixen com els pintors que la historiografia havia anomenat el Mestre de Canillo, tots dos artífexs d’un llenguatge pictòric que s’ha de considerar entre els més atractius del segon terç del segle XVI. 
 
Al llarg de l’obra també es narra de manera molt intensa les trajectòries dels autors Antoni Tremulles, Isidre Clusa, Joan Casanoves i fets puntuals com l’arribada a Sant Julià de Lòria de dues pintures de l’entorn d’Antoni Viladomat, el gran pintor barceloní de la primera meitat del segle XVIII. A més, els historiadors aprofundeixen a entendre les maneres plàstiques tan elementals d’alguns artesans que semblen treballar fora de qualsevol codi estilístic. En aquest sentit, s’analitza la densa trajectòria del Mestre d’Ansaloga, un autor enigmàtic del qual no s’ha aconseguit deslliurar de l’anonimat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT