PUBLICITAT

L'aeroport de la Seu tindrà deu hangars i un bar-restaurant

  • Aniran destinats al desenvolupament d'activitats aeronàutiques
  • Està previst que les obres de construcció comencin el mes de novembre
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Una avioneta al costat de la torre de control, el dia de la inauguració. Foto: TONY LARA

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha adjudicat els drets de superfície sobre parcel.les a l'aeroport de Pirineus-La Seu d'Urgell on s'hi construiran deu hangars destinats al desenvolupament d'activitats aeronàutiques, nou a càrrec de diferents operadors i un que es reserva Aeroports de Catalunya. Així mateix, també ha adjudicat un servei de restaurant a l'aeroport -reobert el 4 de juny passat-- que s'ubicarà a la planta baixa de l'actual edifici de la terminal. Està previst que les obres de construcció dels hangars comencin el mes de novembre i que estiguin enllestides a finals del mes de març. El nou restaurant s'espera que es pugui obrir a la primavera.

A més, el DPTOP, a través de l'Incasol i Aeroports de Catalunya, ha adjudicat nou parcel.les a set candidats de diferents tipologies: institucions aeronàutiques, empreses de serveis, operadors privats i escoles de vol.

Pel que fa als nous hangars, el concurs preveia una doble tipologia d'aquests equipaments: grans i petits. Segons el DPTOP, totes les peticions rebudes eren per hangars grans i, per això, en la mateixa superfície s'han redistribuït els hangars ajustant-se a la demanda del mercat mantenint el preu del metre quadrat i la superfície total.

Les entitats adjudicatàries del concurs són Helitrans Pyrinees SL, Snimell SL, Federació Aèria Catalana, Heliswiss Ibérica SA, Servicios Aéreos del Pirineo SL --dos hangars--, Aeroclub Barcelona Sabadell i Cat Helicòpters SL UTE --dos hangars-- i Aeroclub Andorra Pirineus.

Així mateix, Aeroports Públics de Catalunya construirà un hangar propi destinat a acollir aquelles empreses, aeronaus o serveis que vulguin operar a l'aeroport de forma temporal. Aquest és un model que permetrà l'estada d'avions que facin turisme --nacional i internacional-- trànsit d'empreses o activitat econòmica, entre d'altres.

Els deu nous hangars se sumaran al que ja hi té la firma Helitrans Pyrinees i podran donar serveis d'estacionament i de manteniment d'aeronaus i helicòpters, handling integral, aviació comercial i altres activitats aeronàutiques. A partir d'ara, en les mateixes condicions, es poden afegir altres hangars a la plataforma d'acord amb el que proposen les bases del concurs.

El cànon que s'aplicaran a cadascuna de les parcel les va dels 0,50 euros el metre quadrat als 0,70 euros el metro quadrat al mes, depenent de la situació de la parcel.la i de la seva proximitat a l'estació de combustible. En qualsevol cas, la concessió és amb la modalitat de dret de superfície, per un període de 25 anys.

 

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT