PUBLICITAT

Andorra La Vella

Un tòtem com Rufus Wainwright no fa el ple a la Temporada

El compositor ha actuat amb Elton John i Leonard Cohen i escriu òpera

Per EL PERIÒDIC

Una imatge promocional de Rufus Wainwright.
Una imatge promocional de Rufus Wainwright. | BARRY J. HOLMES
Encara poden canviar les coses durant el dia d’avui, però ahir al vespre encara queden gairebé 400 entrades disponibles per al concert que aquest vespre, a les vuit, oferirà el músic i compositor Rufus Wainwright (Nova York, 1973), a la clausura de la Temporada MoraBanc de Música i Dansa.
 
L’artista és considerat un dels majors vocalistes i compositors de la seva generació. Wainwright ha publicat set àlbums d’estudi i tres àlbums d’actuacions en directe. Ha col·laborat amb artistes com Elton John, David Byrne, Mark Ronson, Joni Mitchell i Leonard Cohen. Amb 14 anys va ser nomenat el millor músic jove de Canadà i després va rebre un premi Juno pel Millor Àlbum Alternatiu. A més, el seu disc Rufus does Judy, gravat a Carnegie Hall el 2006, va ser nominat a un Grammy.
 
La seva aclamada primera òpera, Prima Donna, es va estrenar al Festival Internacional de Manchester el 2009 i des de llavors ha estat presentada a Londres, Toronto i BAM a Nova York. El 2010, la Simfònica de San Francisco li va encarregar que compongués i interpretés Cinc sonets de Shakespeare, una versió en òpera per a orquestra i veu dels Sonets de Shakespeare. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT