PUBLICITAT

Acció Social rehabilitarà la residència de Bellver

  • Un centre social per a infants a Martinet completa les inversions
  • El Departament destina 600.000 euros l'any per a projectes socials a la Cerdanya
EL PERIÒDIC
PUIGCERDÀ

Periodic
Capdevila amb l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, durant la inauguració del nou centre cívic, ahir. Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

La consellera d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Carme Capdevila, va declarat ahir durant la inauguració d'un centre cívic a Puigcerdà, que entre els projectes del seu Departament per a la comarca de la Cerdanya hi ha la rehabilitació de la residència d'avis de Bellver de Cerdanya i la construcció d'un centre social per a infants a Martinet. La consellera va explicar que el seu Departament ha fet una assignació de fons a través de l'obra social de La Caixa per tal que es duguin a terme aquestes dues actuacions. Capdevila va recordar que la seva conselleria ha fet aquest any una aportació de 600.000 euros a la comarca per a programes socials.

La consellera d'Acció Social i Ciutadania del govern català va explicar ahir a Puigcerdà que durant aquest any el seu Departament ha transferit 120.000 euros a la comarca de la Cerdanya per donar suport a les polítiques per a joves. Per a la consellera Capdevila és important que els joves de la comarca no hagin de marxar del territori per a desenvolupar-se professionalment, raó per la qual, va assegurar, des de la conselleria se'ls dóna suport. Capdevila va insistir que s'ha d'evitar "un efecte de fugida" de la gent jove i que els joves autòctons han de trobar les oportunitats "per desenvolupar-se en el propi territori".

DESCENTRALITZACIÓ La consellera Capdevila va confirmar que l'única descentralització d'una oficina del seu Departament al territori de la Cerdanya serà la que ja s'ha fet a l'Institut Català de la Dona, que va obrir una oficina fa pocs mesos a Puigcerdà.

FI DE L'EXCEPCIÓ
Durant aquest anys, a més, a la Cerdanya s'ha obert la primera llar/residència per a persones amb discapacitat de la comarca. Fins ara, la Cerdanya era l'única comarca de Catalunya que no disposava d'una residència per a persones discapacitades i aquestes havien d'anar a residències de les comarques veïnes.

340.000 EUROS
La visita de Capdevila a la capital cerdana tenia per objectiu inaugurar aquest divendres un nou centre cívic a Puigcerdà. L'alcalde de la vila, Joan Planella, va explicar que en el nou centre social s'hi han invertit 340.000 euros per construir un edifici en un terreny cedit per Hisenda. De la inversió total, 60.000 euros els ha aportat la Generalitat, 120.000 la Diputació i els 160.000 restants l'ajuntament.

El nou centre inaugurat ahir per la consellera d'Acció Social i Ciutadania comptarà amb tres plantes i un altell. La planta baixa i el primer pis seran ocupats per Càritas de Pugicerdà, mentre que l'Associació de comerciants de la població ocuparà la segona planta i l'Oficina d'Habitatge Local s'ubicarà a la tercera. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT