PUBLICITAT

sT. gALLEN

Atenció defensiva per finalitzar amb la ratxa del líder del grup

Suïssa suma un ple de victòries i vol aconseguir un resultat ampli per convèncer als seus aficionats

Per JOAN JOSEP BLASCO

Àlex Martínez, en un dels exercicis de l’entrenament d’ahir a Kybunpark St Gallen.
Àlex Martínez, en un dels exercicis de l’entrenament d’ahir a Kybunpark St Gallen. | FAF
Dues seleccions en un bon moment es troben avui a St. Gallen (20.45 hores). Les realitats existents estan ben diferenciades, però l’objectiu és comú. Andorra visita a la líder del grup, que fins ara ho ha guanyat tot. Es presenta al camp helvètic sense complexes després dels últims resultats obtinguts, però cauta per ser conscient amb qui es troba al davant.
Suïssa fins ara ho ha guanyat tot i això ja diu molt de quin tipus de rival hi ha enfront. A més, ocupa el quart lloc del rànquing FIFA. «És un partit molt complicat per la qualitat del rival. Juguem contra el líder del grup, que ho ha guanyat tot i que en cada partit que juga demostra perquè és el líder», exposa el seleccionador andorrà, Koldo Àlvarez, que posa especial atenció en el poder atacant dels locals. «Ofensivament l’equiparo a qualsevol equip de primera línia mundial», amb un seguit de recursos que multipliquen les opcions al davant, provocant que s’hagi d’estar especialment en aquesta ocasió atents al darrere: «Juga un futbol molt ofensiu que ens farà treure el millor de la nostra fase defensiva per poder tenir alguna opció».

ritme / Aspectes qualitatius a part, una de les majors diferències que es poden veure sobre el terreny de joc és l’estat físic. Els suïssos han iniciat les seves lligues i arriben amb una evident millor preparació. Es notarà «sobretot a nivell de ritme», pels partits que poden acumular fins ara els uns i els altres, pel que «intentarem suplir amb totes les nostres millors armes». En el matx de la primera volta Andorra va caure per la mínima i va lluitar fins al darrer instant per empatar, fent vibrar fins al xiulet final als aficionats reunits a l’Estadi Nacional. «Ens va quedar a tots un regust amarg però també bo perquè vam ser competitius. Vam fer moltes coses bones aquell dia» i per assolir una gesta hauran de «treure el millor per intentar obtenir el millor resultat possible».
Ildefons Lima és un dels jugadors apercebuts de sanció. Si veu una nova targeta groga no jugarà diumenge contra les illes Fèroe, igual que Marc Pujol, David Maneiro, Jordi Aláez i Ludovic Clemente. El capità és conscient que en aquest matx «els defenses tindrem feina». La intenció és tornar a puntuar, com en els dos darrers enfrontaments oficials de la fase davant les Fèroe i Hongria: «Intentarem seguir igual de competitius, però serà un partit molt complicat». Lima té clar que «volem continuar donant guerra. Som conscients que serà un dels partits més difícils de la fase».
Els suïssos no volen excessos de confiança. I més tenint en compte els antecedents més recents dels andorrans i el que van haver de patir al Principat per obtenir el triomf. No subestimen a ningú. El seu entrenador, Vladimir Petkovic, confia que els seus jugadors «actuin com als últims partits, quan van estar molt concentrats i centrats en marcar gols i guanyar». El conjunt helvètic és el líder i vol continuar ocupant fins al final aquesta privilegiada posició: «Tenim tres punts més que Portugal. Si continuem així fins a l’últim partit fins i tot ens podem permetre un empat. Ens és igual si guanyem per 1-0 o 5-0. El més important per a nosaltres és vèncer i sumar els tres punts». Se centra en el resultat. «La nostra filosofia sempre és marcar un gol més i rebre un menys que l’adversari», però en aquesta ocasió «no estaria content marcant només un gol. Volem guanyar per més».
Una de les estrelles suïsses, Granit Xhaka, assegura que se senten igual de motivats davant Andorra que qualsevol altre rival. «Hem d’estar molt concentrats. Sabem que serà un partit difícil. A l’anada ja ens ho van posar complicat». Per a Fabian Schär, és clau estar atents els 90 minuts i «evitar els contraatacs» andorrans, perquè «si aconseguim controlar el partit tindrem bones opcions per guanyar».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT