PUBLICITAT

Encamp

Unes 500 persones omplen Encamp en l’Aplec de la sardana

La plaça dels Arínsols reuneix fins a dotze colles competeixen en el 24è concurs de colles sardanistes

Per El Periòdic

Una colla de sardanes a la plaça dels Arínsols d’Encamp, ahir.
Una colla de sardanes a la plaça dels Arínsols d’Encamp, ahir. | Emilio Prenas
La plaça dels Arínsols d’Encamp va concentrar ahir el 25è concurs de les colles improvisades en el marc del 30è Aplec de la sardana d’Encamp que va tenir lloc el cap de setmana. Dissabte van assistir a la cita fins a dotze colles que van competir durant la tarda al 24è concurs de colles sardanistes, la qual cosa suposa unes 500 persones entre dansaires i acompanyants que omplen aquest cap de setmana Encamp. Tal com va comentar el cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, es tracta d’un aplec que té «sempre molta assistència» i va manifestar el seu desig que a poc a poc els joves vagin agafant el relleu d’aquesta tradició i pugui continuar.
 
L’afluència de dansaires, tal com va explicar la presidenta de l’Agrupació Sardanista La Grandalla, Nicole Arajol, fa que els hotels del poble estiguin gairebé plens i això que aquest any hi ha «una mica menys» d’assistència que d’altres anys ja que hi ha dos concursos a Lleida que puntuen i això ha fet que hi hagi hagut un parell de colles menys. De totes maneres, Arajol es va mostrar satisfeta perquè enguany va fer molt bon temps i això va ajudar a animar a «tanta gent». 
 
La jornada va arrancar dissabte al matí amb l’actuació dels castellers d’Andorra i tot seguit es va fer una arrossada popular. A les 17 hores va començar el 24è concurs de colles sardanistes amb la música de la cobla La Flama de Farners i posteriorment es van lliurar els premis. Entre els guardons per als primers classificats cal destacar, en el concurs de lluïment, el primer lloc de la colla Toc de Dansa de Tarragona entre les colles de veteranes; Brots de Galzeran entre les colles grans; Cors juvenils entre les juvenils i Petits Galzeran entre les infantils.
 
Plega la secretària general / D’altra banda, Torres va confirmar que la secretària general del comú, Montserrat Alonso, ha manifestat la seva voluntat de deixar el càrrec en breu. El cònsol va destacar que al final de l’anterior mandat ja els havia dit que tenia dubtes sobre la seva continuïtat però que finalment va acceptar seguir tot i indicar que potser no acabaria els quatre anys «perquè és una feina que desgasta molt». Torres va negar, però, que els motius perquè deixi el càrrec siguin discrepàncies internes.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT