PUBLICITAT

Torshavn

Centrats en el que queda al Qualifier

La selecció passa pàgina a les dues derrotes i només pensa en els partits contra Portugal i Letònia

Per Joan Josep Blasco

Koldo Álvarez gesticula donant instruccions durant el partit de dijous contra Suïssa.
Koldo Álvarez gesticula donant instruccions durant el partit de dijous contra Suïssa. | Arnd Wiegmann
La ratxa amb la qual la selecció es presentava a la tornada de la fase de classificació pel Mundial de Rússia de l’any vinent es va veure tallada amb dues derrotes a domicili. Aquest és un fet per un combinat com el d’Andorra que pot passar. No és cap daltabaix tenint en compte l’historial, però hi havia esperances de treure quelcom positiu, sobretot del matx contra les illes Fèroe. L’equip se centra en mirar endavant i poder extreure algun punt en els dos enfrontaments que resten.
 
Per davant queden els partits contra Portugal a l’Estadi Nacional i amb Letònia a domicili. «Hem de continuar treballant i seguir tocant de peus a terra. És una cosa que podia passar i crec que és millor que ens passi ara que encara tenim temps de reacció. No deixa de ser una realitat que els resultats no ens poden fer a nosaltres mateixos enganyar-nos. No seria bo», assegura el seleccionador andorrà, Koldo Àlvarez, que vol extreure fets positius de la derrota a les illes Fèroe i «el final de partit anima i demostra que la gent està per la feina». 
 
En aquest matx es va notar el viatge i el fet de disputar dos partits exigents en només tres dies: «És una diferència física que la tenim de sempre, que per moments sembla que la millorem, però sí que és cert que no deixen de ser els nostres primers partits de pretemporada per molts dels nostres jugadors». El tècnic espera que el seu equip sempre es mantingui al nivell, perquè en els dos darrers enfrontaments només en una part de cadascún l’equip va estar en el seu punt elevat. Estan millor quan aconsegueix tenir «la pilota. Crec que és com l’equip millor es troba, quan és capaç de jugar al futbol de les dues maneres, treballant molt la fase defensiva i sabent que després de recuperar la pilota hem de portar-la a llocs on ens trobem bé».
 
Per a Marc Pujol, la derrota amb les illes Fèroe «fa mal. Veníem amb il·lusió, amb dinàmica positiva, amb ganes de fer un bon partit per intentar guanyar o provar de puntuar, però el marcador diu el que és, que hem perdut 1-0 i ells són justos guanyadors, però la sensació al camp és estranya». A l’equip «som conscients que illes Fèroe és un rival molt superior a nosaltres, tot i que la confiança d’haver puntuat a casa i el resultat d’Hongria, la dinàmica positiva que portàvem ens donava molta confiança i ganes per poder afrontar aquest partit», però van tornar de buit i «la sensació és una mica estranya, perquè amb massa poc que han creat ells hem perdut el partit i marxem tocats».
 
En els dos partits que queden se centraran en ser igual de competitius al llarg dels 90 minuts. El problema «principal és que el rival juga, i més a aquest nivell. Perquè passin coses al nostre favor, nosaltres hem d’estar al 100% i ells no han d’estar bé. Hem de ser conscients de qui som i contra qui juguem. Partint d’aquesta base, quan estem perfectes hem d’esperar a sobre que no tinguin el seu dia, i es fa molt complicat. Tot i ser les illes Fèroe, que sembla que no sigui gran cosa, són jugadors professionals que juguen en lligues nòrdiques la majoria, amb un altre ritme i nivell físic i tècnic. És molt difícil. Tenim la humilitat de continuar treballant i seguir progressant» i «en comptes de competir en una part poder fer-ho cada cop més i fer-ho tot el partit per tornar a puntuar. És un treball de dia a dia». Queden dos duels per davant i «esperem el mateix, continuar progressant en el nostre joc, sobretot en el sistema defensiu i millorar l’ofensiu; anar introduint petites variants i millores a nivell tàctic i d’estratègia».
 
La derrota de diumenge va deixar «un sentiment amarg perquè l’equip sabia que érem capaços d’afrontar aquest partit, amb els peus a terra i sabent que ells eren millor que nosaltres, però que podíem donar una mica més guerra», afirma Marc Rebés, remarcant que queden dos partits per concloure la fase de classificació i que hi ha temps per seguir ampliant el nombre de punts, tot i ser conscients de la dificultat que suposa: «Sabem el que som, que són superiors a nosaltres i intentar donar el màxim com ho estem fent a cada partit». 


La sub-21, sense Alàez i amb Àlex Martínez, Aaron i Llovera
 
Si diumenge va jugar la selecció absoluta i amb només 48 hores de marge, avui li toca a la sub-21 amb el segon partit del grup 4 corresponent a la fase de classificació per a l’Europeu de la categoria. Justo Ruiz va confirmar ahir que podrà comptar amb tres dels convocats per Koldo a Suïssa: Max Llovera, Àlex Martínez i Aaron Sànchez.
 
Aláez, per contra, ha de complir sanció i és baixa juntament amb altres jugadors importants com ara Aleix Bové, Èric de Pablos i Cristian Sànchez, tots tres per lesió.
 
Després del meritori 0-0 en el debut a Letònia, Andorra buscarà perllongar el bon inici, aquesta vegada a l’Estadi Comunal davant Ucraïna (18.00 hores): «Començar amb un empat il·lusiona i dona moral al grup», va admetre un Justo optimista que sap què s’ha de fer per tornar a puntuar: «Amb intensitat, agressivitat i concentració podem  complicar-li les coses a qualsevol equip. El partit a Letònia és la línia a seguir però jugar al Comunal ja no és una sorpresa per ningú. Tothom sap que és un camp difícil per a qualsevol selecció».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT