PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Part dels veïns de l’incendi a l’Hotel Eureka tornen a casa

Els ocupants de les plantes 4 i 5 hauran d’esperar uns dies més

Per ESTEFANIA GRACIA RUIZ

Els bombers fan els treballs de sanejament un cop extingit el foc a l’edifici de l’Hotel Eureka.
Els bombers fan els treballs de sanejament un cop extingit el foc a l’edifici de l’Hotel Eureka. | MARICEL BLANCH
Gran part dels veïns que van ser desallotjats el passat dilluns a causa de l’incendi a l’Hotel Eureka van poder tornar ahir als respectius habitatges. 
Els ocupants que van poder recuperar els seus pisos van ser els de les plantes 1, 2 i 3, que van ser les menys afectades pel foc. Tot i això, encara hi ha tres pisos de les plantes 4 i 5 que –degut al mal estat d’alguns dels seus espais– no poden ser habitats. 
 
El departament d’Indústria va estar tota la tarda d’ahir rebent les certificacions que havien de garantir el retorn dels ocupants. I un cop trameses, els veïns van poder tornar als seus pisos. Tanmateix, el departament va autoritzar ahir l’obertura del local que es troba a la planta baixa de l’edifici afectat. Es tracta d’un restaurant, i un cop els propietaris ho creguin convenient, podran reobrir el negoci amb total normalitat.
 
Continuen els controls / Des d’Indústria també es va destacar que a hores d’ara continuen els controls i les supervisions dels habitatges de les plantes 4 i 5 de l’edifici, ja que la seva afectació és major i cal fer un seguiment més exhaustiu per determinar quan podran tornar els seus inquilins. Un dels passos que s’han de fer abans de permetre de nou l’allotjament és restablir el subministrament d’aigua i electricitat, que va haver de ser tallat. 
 
Es desconeixen les causes / D’altra banda, des de la Policia es va informar ahir que encara no es coneixen les causes concretes de l’incendi. De fet, la investigació continua oberta i no es té constància de quan es podrà tancar. Un cop s’esbrinin les causes i es tingui l’informe final, es traslladaran les conclusions dels fets a la Batllia. 
 
Els fets / L’edifici de l’Hotel Eureka es va veure afectat per un incendi que es va produir la matinada de dilluns passat. Els Bombers van rebre l’avís de foc cap a les sis del matí. I en pocs minuts, cinc vehicles del cos (entre ells l’ambulància del SUM) es van desplaçar fins al lloc dels fets. Un cop allà, els cossos de seguretat van haver d’actuar durant gairebé una hora, fins que el foc es va donar per extingit.
 
L’incendi es va originar en un habitatge de la quarta planta. Concretament, les flames es van iniciar al menjador del pis. I tot i que la seva propagació va ser força ràpida, l’actuació dels bombers va impedir que més pisos del costat es veiessin altament afectats. 
 
Degut a l’incident, tres veïns i un bomber van haver de ser traslladats a l’hospital per inhalació i intoxicació de fum. Tot i això, cap a les 12 del migdia del mateix dia, les quatre víctimes van ser donades d’alta. A causa de l’incendi també es va haver de lamentar la mort d’un gos, que es trobava en el pis on es va originar l’incendi. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT