PUBLICITAT

La Massana

La carretera de Sispony deixarà de ser un punt negre

El comú eixamplarà la via i millorarà la seguretat de la zona

Per ESTEFANIA GRACIA RUIZ

Tram de la carretera de Sispony que es modificarà, ahir.
Tram de la carretera de Sispony que es modificarà, ahir. | MARICEL BLANCH
El Comú de la Massana va aprovar ahir l’adjudicació de les obres d’eixample de la carretera secundària de Sispony. Entre les actuacions que es faran es troba la construcció d’una voravia, l’eixamplament de la carretera i el reforç de la zona amb talussos, entre d’altres. 
 
El tram concret que es modificarà es el que es troba entre el punt quilomètric 540 i el 950, per tant, en total es milloraran 410 quilòmetres de la carretera. A més, segons va informar el cònsol major de la parròquia, David Baró, els treballs s’iniciaran el 14 de setembre i tindran una durada de set mesos. I el cost total de les obres serà de 607.877,87 euros.
 
Baró va especificar que gràcies a aquestes actuacions s’acabarà amb un dels «punts negres» més problemàtics de la parròquia i es donarà compliment a «una demanda històrica». Tot i això, la previsió és continuar fent inversions per acabar de millorar altres vies massanenques i «millorar la seguretat viària». 
 
Afectacions al trànsit / La idea és que les obres afectin mínimament a la circulació. De fet, Baró va assegurar que els vehicles notaran les obres durant –com a màxim– dues setmanes, ja que al llarg d’aquest període es restringirà el trànsit de la carretera donant pas alternatiu als vehicles amb dos semàfors.
 
30% de les inversions totals / Les obres de Sispony representen un 30% del pressupost total d’inversions que la corporació tenia prevista de cara a aquest any. Per aquest fet, Baró va puntualitzar que es tracta d’una de les actuacions «més importants» per a la parròquia a nivell pressupostari. Tot i això, els treballs de millora s’hauran de cobrir amb les partides d’aquest i el proper any. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT