PUBLICITAT

Alàs i Cerc

L’escola Sant Esteve inicia el curs amb nou alumnes

Els centres urgellencs, excepte els instituts, han començat les classes

Per El Periòdic

Primer dia de curs a l’escola Sant Esteve d’Alàs i Cerc.
Primer dia de curs a l’escola Sant Esteve d’Alàs i Cerc. | ACN
El col·legi Sant Esteve del municipi d’Alàs i Cerc, a l’Alt Urgell, va iniciar ahir el curs escolar 2017-2018 amb nou alumnes i la tranquil·litat de veure garantida la continuïtat del centre. A més, l’escola rural ha incorporat el servei d’acollida a primera hora del matí. Els pares i mares que ho desitgin poden portar la canalla a les vuit del matí al centre escolar i hi ha una persona que se’n fa càrrec fins a l’inici de l’horari escolar. La mesura ha estat una de les claus per garantir la continuïtat del centre i fer que el veïnat d’altres localitats hagin optat per inscriure els seus infants a l’escola rural. 
 
Alàs ha aconseguit salvar la continuïtat de l’escola després d’estar durant tot el curs amenaçada de tancament, ja que únicament comptava amb quatre alumnes. Durant el curs passat, l’Ajuntament d’Alàs i Cerc va fer una crida als pobles veïns per aconseguir salvar l’escola i evitar el seu tancament per manca d’alumnes. Ensenyament va permetre el curs 2016-2017 que només hi hagués quatre alumnes al col·legi, atès que dos dels sis inscrits en el període de matriculació van deixar l’escola abans de començar al mes de setembre, informa Ràdio Seu.
 
L’escola Sant Esteve, que pertany a la Zona d’Escolarització Rural (ZER) Urgellet, compta amb nou alumnes que cursaran P-3, P-4. P-5 i primer de Primària. El nucli d’Alàs suma 200 persones empadronades i es va permetre la inscripció d’alumnat d’altres municipis.
 
Quant als centres educatius de la Seu d’Urgell i Castellciutat, ahir van iniciar  el nou curs escolar 2017-2018 amb tota normalitat. La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament urgellenc, Sílvia Iscla, va desitjar «un bon curs a tota la comunitat educativa» i va animar tot l’alumnat i les famílies «a gaudir d’una etapa plena d’aprenentatges».
 
Els instituts Joan Brudieu i La Valira endegaran les classes demà. Els estudiants d’ESO del Col·legi La Salle sí han començat les classes.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT