PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Camp insta Sant Julià a millorar Naturlandia per apujar l’ocupació

El ministre diu que el comú ha de fer «més atractiu» el parc

Per Núria Segura Insa

Uns nens pugen al tobo tronc.
Uns nens pugen al tobo tronc. | TONY LARA
El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha instat al comú de Sant Julià de Lòria a millorar Naturlandia amb la finalitat d’incrementar l’ocupació a la parròquia.
 
Mentre el mes de juliol la majoria de parròquies van tancar amb xifres d’ocupació del voltant del 80%, Sant Julià no va arribar al 70%, segons dades de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA). A més, la parròquia laurediana és l’única que baixa en ocupació el mes d’agost, ja que va passar del 69,49%  del 2016 al 69% de l’agost d’enguany. Camp, però, ha tret ferro a la situació i ha dit que la baixada no arriba ni a l’1%. A més, ha indiciat que en el global de l’estiu, tenint en compte juny i juliol, Sant Julià sí que ha incrementat l’ocupació. Tot i així, ha remarcat que és la parròquia amb menys reserves en els hotels.

«Aquí el punt fort és Nauturlandia i des del comú i Naturlandia han de fer que el parc sigui més atractiu», ha assenyalat Camp a EL PERIÒDIC. A més, hi agrega que «hi ha molta feina fer» per millorar el parc. «La base de Naturlàndia ha de funcionar encara millor i ser més atractiu», va emfatitzar el ministre. A més, ha recordat que aquest parc la principal activitat turística que hi ha a la parròquia. 

Una de les propostes que s’han posat sobra la taula i que Camp veu amb bons ulls és que els hotels i el parc ofereixin packs conjunts. 
 
Projecte del ràfting / D’altra banda, Camp també ha valorat que la iniciativa del ràfting, que el comú lauredià vol tirar endavant.«El projecte del ràfting està sobre la taula i el comú té la intenció de tirar-lo endanvant», ha remarcat Camp. Ara bé, ha precisat que el tram de riu que es vol habilitar per aquesta activitat «no és massa llarg». 

Segons el ministre, Sant Julià «ha fet els seus anàlisis i el comú creu que pot  ajudar» a la parròquia atreure més turistes. «Esperem que sigui així», ha manifestat Camp. 

En concret, Sant Julià de Lòria vol habilitar un total de 4,86 quilòmetres de riu per desenvolupar aquesta activitat. En aquesta línia, va treure un concurs al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) per licitar les obres per un valor de 150.000 euros (adjudicació parcial). En un primer moment, es preveia que aquest estiu es fes la prova pilot, però encara no s’ha realitzat. El comú té la intenció que del 15 de març al 15 d’octubre de l’any vinent es pugui realitzar el ràfting a la parròquia i que atraurà al voltant d’uns 500 usuaris al dia.  
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT