PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ ‘outlet’ està en ‘stand by’

El cònsol Jordi Torres manifesta que els comerciants de la localitat tenen dubtes sobre el projecte

Per N. S. I.

Uns expositors d’una botiga en un carrer del Pas de la Casa.
Uns expositors d’una botiga en un carrer del Pas de la Casa. | MARICEL BLANCH
La proposta de convertir el Pas de la Casa en un outlet està en «stand by», segons ha destacat el cònsol encampadà, Jordi Torres. El passat mes de juliol, es van acabar les reunions entre autoritats i el teixit comercial del Pas de la Casa, que s’engloben en el marc del Pla Estratègic del Turisme de Compres que va proposar el Govern el novembre del 2016. El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha detallat que a escala nacional s’han determinat 111 accions que s’han de realitzar, de les quals 37 tenen prioritat i  s’han començat a implementar ja, com és l’escurçament del període de rebaixes. 
 
En el cas del Pas de la Casa, la mesura estrella era convertir la localitat encampadana amb un outlet. Ara bé, Torres ha assenyalat que aquesta proposta encara està a debat. «És un tema que van estar parlant i els dubtes que tenia la gent del Pas de la Casa no els han acabat de resoldre i ara està en stand by», ha especificat el cònsol.
 
Ara bé, Camp ha exposat que és una de les 37 accions que estan prioritzades i, per això, s’ha de tornar a asseure la comissió del Pas de la Casa per veure com «posen fil a l’agulla» al projecte. «La voluntat seria continuar prosperant i fer-lo. Hem de parlar amb els comerciants i amb el comú i veure si el podem tirar endavant», ha assenyalat el ministre.
 
Camp ha relatat que hi hauria dues fórmules per implementar aquest outlet. Una seria instal·lar un centre comercial en la localitat amb marques que tinguessin els preus rebaixats i l’altra que fossin les mateixes botigues del Pas de la Casa que oferissin aquest servei. «No està definit, pot haver-hi les dues fórmules, però l’ideal és que els comerciants del Pas implementessin aquest outlet», ha subratllat el ministre. Camp ha argumentat que el 100% de la localitat es converteixi en un outlet és impossible. «El model d’outlet és una única empresa que té la responsabilitat amb una superfície fora de la ciutat», ha assegurat. Ara bé, en el cas de la localitat encampadana «cada comerç és un propietari diferent i la gestió és més difícil de coordinar». Malgrat això, pel ministre «seria positiu que una part del sector comercial del Pas de la Casa es faci seu aquest concepte de l’outlet». 
 
D’altra banda, Torres ha apuntat que ja s’han començat a implementar mesures del Pla del Turisme de Compres com estudiar una reglamentació per ordenar els expositors que els comerciants posen al carrer i dificulten el trànsit dels vianants, o buscar una homogeneïtat en els rètols de les botigues. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT