PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Purito es farà veure sobre la ‘bici’ a la Catalunya Bike Race

El resident, retirat de la competició des de fa gairebé un any, serà un dels atractius de la nova cursa

Per Iván Moure

A l’esquerra, ‘Purito’ Rodríguez realitza un entrenament per la zona de la Cerdanya on es disputarà la GAES Catalunya Bike Race by Shimano. A la dreta, les tres etapes de la cursa.
A l’esquerra, ‘Purito’ Rodríguez realitza un entrenament per la zona de la Cerdanya on es disputarà la GAES Catalunya Bike Race by Shimano. A la dreta, les tres etapes de la cursa. | Twitter
La setmana que ve es disputarà una nova competició de BTT que combina terreny de muntanya amb carretera. Es tracta de la GAES Catalunya Bike Race by Shimano, idèntica a les ja existents d’Andalusia i la Rioja que es disputarà en plena Cerdanya i que compta amb el patrocini d’EL PERIÒDIC D’ANDORRA. Un dels grans atractius és Purito Rodríguez, que serà un dels 24 corredors procedents del Principat que s'hi donaran cita. Fa gairebé un any que va retirar-se del ciclisme professional, se l’ha trobat a faltar especialment a grans proves com la Vuelta i el Tour, però el tornarem a veure a sobre d’una bici en una línia de sortida. Serà el 29 de setembre a Bellver, on es donarà el tret de sortida a la primera edició d’aquesta nova carrera reconeguda per la Unió Ciclista Internacional de categoria XCS 2.
 
Ja no corre en alta competició, però, tot i així, el català resident al Principat continua vinculat a un equip de renom internacional com és el Barhain Merida, per al qual treballa com a ambaixador i responsable dels joves talents de l’equip. «L’adaptació a la vida normal tampoc és que m’hagi costat molt, la veritat», assegura reconeixent que per matar el cuc «he fet algunes proves de BTT i marxes cicloturistes». Porta la competitivitat a la sang i segur que donarà batalla per estar entre els millors a la classificació, però ara ja no es pren tan a pit les carreres. El seu objectiu a la Catalunya Bike Race, per tant, serà més un repte i una aventura: «No és la meva disciplina, per tant, vaig a gaudir dels paisatges i de l’ambient, sense cap ambició pel resultat».
 
Amb tot, cada dia coneix una mica més de la bicicleta de muntanya. Bàsicament perquè l’ha arrossegat el seu gran amic José Antonio Hermida, ambaixador de la Catalunya Bike Race, dissenyador del recorregut i, per suposat, també rival, perquè el medallista olímpic –amb una plata– a Atenes 2004 també serà a la línia de sortida el pròxim divendres. «Ja vaig córrer l’Andalusia Bike Race, que vaig aconseguir acabar gràcies a ell. Per a mi ha estat un gran mestre i no pel seu palmarès o la qualitat que té, sinó per la paciència que ha tingut amb mi. Jo no sé si hauria tingut tanta paciència amb ell...», bromeja Purito sobre Hermida.
 
El cartell d'estrelles, però, no es remet a aquests dos fenòmens de les dues rodes. També hi correran famosos de MotoGP com l’expilot Carles Checa i el resident Aleix Espargaró, el triatleta Ruben Ruzafa o la corredora de curses de muntanya Clàudia Galícia.
 
La competició es dividirà el tres etapes. La primera, amb sortida des de Bellver, tindrà 42,25 quilòmetres de distància i 1.284 metres de desnivell, la segona tindrà 49,22 i 1.964 i la tercera, la més exigent i que decidirà el primer guanyador, 58,67 i 2.563.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT