PUBLICITAT

NOVA YORK

Andorra se suma al Pacte Mundial pel Medi Ambient de Macron

La ministra Ubach visitarà Noruega per conèixer l’EEE

Per EL PERIÒDIC

El cap de Govern, Toni Martí, a la seu de les Nacions Unides.
El cap de Govern, Toni Martí, a la seu de les Nacions Unides.
El cap de Govern, Toni Martí, ha participat, a la seu de les Nacions Unides, en l’acte de llançament del Pacte Mundial pel Medi Ambient, una iniciativa impulsada pel president de la República francesa i copríncep, Emmanuel Macron, i que busca harmonitzar tots els acords internacionals que protegeixen el medi ambient i consolidar aquesta protecció com un dret subjectiu.

El Pacte Mundial pel Medi Ambient és una iniciativa francesa encaminada a clarificar i reordenar les nombroses convencions internacionals signades al llarg de les últimes dècades en matèria mediambiental.

Martí, que ha assistit a la reunió d’alt nivell acompanyat de l’ambaixadora d’Andorra a les Nacions Unides, Elisenda Vives, ha recordat que Andorra va ser dels primers països a presentar la seva contribució durant la negociació de l’acord i que ja està desplegant mesures per arribar a l’objectiu de reduir un 37% les emissions de CO2 el 2030. El cap de Govern ha citat l’impuls al vehicle elèctric, les xarxes de calor centralitzades i la promoció de les energies renovables com a exemples pràctics que ja s’estan implementant i que demostren el compromís d’Andorra en aquesta qüestió.

visita a noruega / D’altra banda, Martí i la primera ministra de Noruega, Erna Solberg, han acordat que una delegació andorrana, encapçalada per la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, visitarà pròximament Noruega per tal d’intercanviar experiències amb el Ministeri d’Exteriors del país nòrdic i conèixer de primera mà quin és el procediment d’implementació del cabal europeu que Noruega segueix en tant que participant de l’Espai econòmic europeu (EEE).

Noruega, amb Liechtenstein i Islàndia formen part de l’Espai econòmic europeu i conjuntament amb Suïssa formen el secretariat de l’Associació europea de lliure comerç (EFTA). L’Acord d’Associació que està negociant Andorra amb la Unió Europea preveu un règim similar amb l’adoptat en aquests països. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT