PUBLICITAT

La col·lecta de sang recull 272 donacions en dos dies

Tres de cada deu voluntaris han donat per primera vegada

Un voluntari mira el telèfon mentre dona sang al Prat del Roure, dimarts.
Un voluntari mira el telèfon mentre dona sang al Prat del Roure, dimarts. | ANA / D.R.
La Creu Roja Andorrana ha recollit 272 donacions de sang durant la tercera col·lecta de l’any organitzada sota el lema Som donants d’alçada», celebrada dilluns i dimarts al Prat del Roure d’Escaldes.
 
76 de les donacions van ser efectuades per nous donants, xifra que representa que gairebé tres de cada deu voluntaris ho van ser per primera vegada. El resultat és molt positiu per a la Creu Roja ja que s’havia marcat l’objectiu d’augmentar el número de nous donants durant la col·lecta. 
La caiguda de temperatures i les pluges registrades el dilluns al matí va fer témer per la bona marxa de la iniciativa, ja que durant el matí només es van apropar fins al Prat del Roure 11 donants, però durant la tarda els voluntaris van remuntar i es va arribar fins a les 125 donacions, amb només 16 persones rebutjades durant tot el dia. 
 
L’endemà, se’n va fer 48 durant el matí i 99 durant la tarda, assolint un total de 147 donacions. 
 
Durant els dos dies, la franja d’edat amb més donants es va situar entre els 35 i els 54 anys. Sumant les d’aquests dies ja s’han fet 795 donacions durant el 2017 i cal tenir en compte que encara resta pendent una altra col·lecta més abans d’acabar l’any, amb la que esperen superar el miler de donacions. 
El Banc de Sang i Teixits de Catalunya recull tota la sang extreta a Andorra i la distribueix. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT