PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Batalla declararà pel suport a l’1-O el 27 de setembre

L’alcalde ha rebut la citació de la Fiscalia Superior de Catalunya

Per EL PERIÒDIC

La citació entregada ahir a Albert Batalla.
La citació entregada ahir a Albert Batalla. | TWITTER
El 27 de setembre a les 11 del matí. L’alcalde de la Seu d’Urgell i diputat al Parlament de Catalunya, Albert Batalla, ja ha rebut la citació de la Fiscalia Superior de Catalunya per declarar pel seu suport al referèndum de l’1 d’octubre. La notificació, que li ha fet arribar aquesta instància judicial per la seva condició d’aforat, fixa per dimecres que ve.
Batalla n’ha informat via les xarxes socials, on ha publicat la citació. L’alcalde va piular: «Ja he rebut la citació per anar a declarar a fiscalia pel referèndum. El #27S hi aniré tranquil, ferm i agraint l’escalf rebut x molts veïns».

La notificació de Batalla és una més de les notificacions que van començar a rebre la setmana passada els alcaldes investigats per la Fiscalia, en total, 732 que han firmat el seu suport a la convocatòria de referèndum. A l’Alt Urgell, dimarts va passar pels jutjats de la Seu l’alcalde d’Oliana, Miquel Sala, juntament amb el de la Pobla de Segur, José Antonio Troguet. Pel que fa al Pirineu, dimecres van passar pels jutjats de Balaguer el de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, i de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra. Ahir va ser el torn dels de Tremp (Joan Ubach), Sort (Raimon Monterde), Rialp (Gerard Sabarich) i Puigcerdà (Albert Piñeira).

En tots els casos, els alcaldes citats s’han negat a declarar i s’han limitat a escoltar les 24 preguntes formulades per la Fiscalia. Els electes firmen la declaració i es limiten a signar la lectura dels seus drets. Tots els representants municipals han rebut el suport, a les portes dels jutjats, de part dels habitants dels seus municipis i d’altres poblacions, i de companys del partit o altres formacions.

Les poblacions pirinenques també s’han sumat a les mobilitzacions contra l’actuació de l’Estat espanyol per aturar el referèndum.

D’altra banda, el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, Jordi Puigneró, va explicar ahir via Twitter que «la justíciaESP interromp el Consell d’alcaldes d l’Alt Urgell a Coll d Nargó x fer-me entrega d’una notificació del Tribunal Constitucional». En efecte, Puigneró va rebre la citació per anar a declarar per la seva implicació en l’organització del referèndum de l’1-O mentre assistia al Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell, que ahir va tenir lloc a Coll de Nargó.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT