PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Confirmada l’extradició de l’home que va violar la filla

El superior ratifica la condemna de 14 anys i mig de presó

Per L.R.

L’interior de la Seu de la Justícia.
L’interior de la Seu de la Justícia. | MARICEL BLANCH
El Tribunal Superior (TS) va confirmar ahir l’extradició a Espanya d’un home condemnat a 14 anys i mig de presó a l’Estat veí del sud per abusar sexualment de la seva filla. Amb aquesta sentència, el tribunal va desestimar el recurs d’apel·lació presentat per la defensa de l’acusat, que vol portar el cas a Estrasburg perquè considera que se li ha vulnerat els seus drets a un procés equitatiu i a la presumpció d’innocència al·legant que la prova que es va fer al judici per violació és incorrecta.

El passat 14 de setembre, l’advocat del resident espanyol va demanar a la sala penal del Tribunal Superior que revoqués l’aute dictat per Corts que donava llum verda a l’extradició sol·licitada des de Madrid. Ja en aquell moment, el lletrat va indicar que el seu client, empresonat a la Comella a l’espera que es resolgués l’extradició, volia presentar una demanada al Tribunal Europeu de drets Humans. En el recurs interposat al TS, la defensa va argumentava que la justícia andorrana no pot autoritzar l’extradició d’una persona a la qual s’ha condemnat vulnerant el dret a la presumpció d’innocència.

El Ministeri Fiscal, però, va exposar que no és feina de la sala valorar els fets jutjats, sinó únicament estudiar si es compleixen els requisits per fer l’extradició. Així, doncs, la fiscalia va considerar que hi havia prou indicis perquè l’home fos extradit.

L’home va ser condemnat per abusar sexualment de la seva filla entre el 2006 i el 2008, quan era menor d’edat. La jove va ser violada pel seu pare diverses vegades durant les visites que el progenitor feia al Principat. Durant el judici, que va tenir lloc a finals de juny, la defensa del penat, de 45 anys i resident al Principat des del 2003 on treballa al sector de la restauració, va assegurar que el seu client és innocent del delicte major continuat de delicte sexual a una menor. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT