PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc vol donar continuïtat a la dinàmica al Poliesportiu

Després de perdre diumenge a Madrid en el debut a l’ACB, avui s’enfronta al Montakit Fuenlabrada

Per JOAN JOSEP BLASCO

Stevic tracta de taponar el llançament d’Ayón.
Stevic tracta de taponar el llançament d’Ayón. | ACB Photo / P. Castillo
La derrota a Madrid de diumenge al debut de la temporada a la Lliga Endesa queda ja enrere. Amb un marge mínim el BC MoraBanc Andorra afronta avui la segona jornada. Rep al Montakit Fuenlabrada, que a l’estrena va aconseguir superar al RETAbet Bilbao Basket. L’objectiu del conjunt de Joan Peñarroya és començar amb bon peu al Poliesportiu d’Andorra i donar-li continuïtat a l’excel·lent dinàmica que va tenir l’equip la temporada passada quan jugava com a local. El matx arrencarà a ales 21.00 hores.
 
Sense més marge, el MoraBanc afronta un altre matx. Toca «adaptar-nos a la dinàmica» de partits seguits, exposa Peñarroya, un aspecte que «és el que ens passarà aquest any. Tant després de guanyar com perdre hem de fer net el més ràpid possible i ens hem de centrar amb el següent rival». Però primer de tot s’ha de «pensar molt en les coses que hem de fer nosaltres, les que hem de continuar treballant, incidint i millorant», per fer allò propi tal i com s’espera.
 
El Fuenlabrada és un rival a tenir en compte. Néstor García és nou a la banqueta i a nivell de plantilla també ha tingut força moviments. Peñarroya avisa que «ens visita un equip important, que té una molt bona plantilla i és un clar favorit una d’aquelles dues places famoses que parlem de play-off i Copa del Rei». És una plantilla que té «un potencial atlètic important i jugadors amb punts i que tenen ofici per jugar els moments importants». Davant el Bilbao, a la primera jornada «van dominar i guanyar m’atreviria a dir amb certa facilitat».
 
Un dels grans objectius de la temporada és mantenir-se com a mínim igual de poderós al Poliesportiu d’Andorra. «Volem ser un equip fort a casa, fent valer el factor com a locals com una arma important del que ha de ser la nostra temporada». Tot i l’horari i el fet de jugar entre setmana aquesta temporada, no només com en aquest cas a la Lliga Endesa, sinó també a l’EuroCup, està segur que els aficionats respondran: «La nostra gent cada any ha demostrat que està amb l’equip, és la primera oportunitat per veure’l i espero una molt bona entrada». 
 
També confia en millorar respecte al matx contra el Reial Madrid, sobretot en el que és la sortida a la pista, ja que «no vam canalitzar l’atenció de manera adequada, no vam estar sòlids i durs en les nostres accions defensives, el qual va fer que el Madrid jugués massa còmode i fàcil. Després vam voler solucionar aquest problema amb situacions un pel individuals en el nostre atac, que també ens van venir malament perquè no vam tenir encert en aquells moments i van permetre que el Madrid tingues transicions ràpides».
 
Mantenir un nivell elevat / El MoraBanc compta amb fins a sis cares noves, que ja van estrenar-se al WiZink Center. Ara s’estrenaran com a locals, on podran viure altres sensacions. Oliver Stevic assegura que ja són conscients del que es trobaran i del que significa. «Tothom sap l’important que és el primer partit a casa. A ningú se li ha de recordar», afirma el serbi, que confia en sumar un triomf perquè «som millor equip a casa» que no pas en Fuenlabrada a domicili. El MoraBanc va mostrar dues cares ben diferents al debut aquest curs a la Lliga Endesa. La bona va ser la de la segona part, on «vam mostrar com hem de jugar aquesta temporada», però «no és possible mantenir aquest nivell els 40 minuts pel moment de la temporada en el que estem, però hem d’allargar-lo el màxim de temps possible».
 
En els dos primers quarts «potser vam estar impressionats pel debut», que no els va permetre estar al nivell que s’exigia, estant «massa tous. S’explica amb els punts d’ells i les faltes nostres», com bé mostren les estadístiques del partit. «La manera de jugar explica la gran diferència entre tots dos» i com es va desenvolupar el matx, amb problemes al rebot com «vam tenir alguns problemes la temporada passada». Aquest «no és un tema tant d’entrenament, com de mentalitat».
 
Un dels que van arribar nous aquest passat estiu al Fuenlabrada va ser Gabe Olaseni. El britànic assegura que la victòria davant el Bilbao la van assolir a base de «joc dur» i una «bona defensa» que han de seguir desenvolupant durant la resta de la competició si volen seguir un camí victoriós, sabent que es trobaran rivals importants perquè «tota la Lliga Endesa té grans equips». Per a l’enfrontament a Andorra, «segur que els entrenadors estan preparant el partit per intentar fer una bona actuació. Crec que és possible que aconseguim la victòria. Espero que aprofitem l’oportunitat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT