PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació hotelera del setembre creix un 8%

El darrer mes de l’estiu registra les millors xifres des de l’any 2011

Per EL PERIÒDIC

Uns turistes arriben al Principat.
Uns turistes arriben al Principat. | Tony Lara
La Unió Hotelera d’Andorra va fer públiques ahir les dades d’ocupació en relació al mes de setembre passat. Segons l’entitat, durant l’últim mes de l’estiu la mitjana d’ocupació dels establiments del país ha estat del 51,08%. Aquesta xifra mostra un augment del 8% en relació al mateix període de l’any passat i deixa un increment anual acumulat del 4,21%. 
 
A més, si es comparen els percentatges amb els altres mesos de setembre des que es tenen dades (el 2011), es comprova que aquest darrer ha estat el que ha presentat una ocupació hotelera major. Ja que durant l’any passat, l’ocupació al setembre va ser del 47,39%, el 2015 del 46,26% i el 2014 del 39, 10%. Mentre que el 2013 i 2012 van ser del 41, 39 i el 44,84%, respectivament. Finalment, les primeres xifres que es tenen, del 2011, van presentar una ocupació hotelera durant el mes de setembre del 38,87%. 
 
El més concorregut / Com és habitual, les parròquies centrals són les que han tingut una major ocupació al llarg del mes de setembre i dels darrers períodes estivals. En concret, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany són les dues zones que habitualment registren una ocupació hotelera més gran. Tot i això, la previsió és que amb l’inici de la temporada d’hivern les parròquies altes comencin ha agafar més força i acullin més turistes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT