PUBLICITAT

Andorra la Vella

La gestora dels Pouets no dona senyals de vida des de fa mesos

El comú rescindeix el contracte amb Dionis, SLU, la concessionària de l’aparcament

Per ESTHER JOVER MARTIN

L’entrada de l’aparcament Els Pouets, fotografiada el febrer passat.
L’entrada de l’aparcament Els Pouets, fotografiada el febrer passat. | EMILIO PRENAS
Ni resposta, ni feedback, ni interlocutor. Zero comunicació. Des que el Comú d’Andorra la Vella va dictaminar el tancament cautelar de l’aparcament Els Pouets, al mes d’agost, no ha rebut cap senyal de vida de la concessionària del pàrquing, Dionis, SLU, i, fins i tot, l’advocada que representava l’empresa ha deixat de fer-ho. El Comú d’Andorra la Vella va acordar ahir, per unanimitat, resoldre el contracte amb la societat i exigir el retorn de les claus de l’equipament en un termini de 24 hores. «Notificarem la resolució publicant un edicte perquè a la societat no ens respon ningú», va lamentar la cònsol major de la capital, Conxita Marsol.
 
 La cònsol va recordar la seqüència dels fets: el 2015, la societat Dinois, SLU, va resultar adjudicatària de l’aparcament Els Pouets, que feia anys que estava tancat; l’empresa tenia un any per fer-hi les obres de condicionament però el termini es va anar allargant; finalment, a principis d’any es va obrir el pàrquing, però encara mancava «el certificat final de l’obra, l’autorització del Departament d’Indústria i les pòlisses d’assegurança»; davant la manca de la documentació, el comú va procedir, a l’agost, a l’aturada cautelar de l’activitat a l’aparcament. Des d’aleshores, res, la societat no ha dit ni ase ni bèstia i, fins i tot, un parell de treballadors de l’aparcament van notificar a Marsol que tenien problemes per cobrar. «Quan vam anar a fer el tancament cautelar, ens ho van posar molt fàcil i tinc la sensació que els vam alleujar». 
 
Des de l’oposició, Jordi Minguillón, de Cd’I+Ld’A, va suggerir de fer una visita a l’aparcament amb un notari per aixecar acta del seu estat. La cònsol va assegurar que està previst i que, de fet, ja es va fer fa uns mesos amb la presència d’un saig i que es va constatar que «tot estava bé». Des de PS+I, Lídia Samarra va recordar que l’empresa té previst presentar un recurs.
 
Tant Marsol com l’oposició van lamentar com han anat les coses, però, per seguretat, no es podia fer una altra cosa que «tancar definitivament Els Pouets i recuperar-ne la concessió i la propietat, i a partir d’aquí el comú es plantejarà què fa: si s’aconsegueixen les autoritzacions que falten potser l’explota el comú, però ja ho veurem». 
 
Ara per ara, els representants comunals no han parlat de quina serà la fórmula de gestió del pàrquing. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT