PUBLICITAT

Andorra la Vella

A la capital no li compensa entrar a l’Agència Tributària Única

El cost d’adherir-s’hi és de 300.000 euros l’any i no li surt a compte

Per ESTHER JOVER MARTIN

La cònsol major d'Andorra la Vella, ahir.
La cònsol major d'Andorra la Vella, ahir. | COMÚ D\'ANDORRA LA VELLA / TONY LARA
La junta de govern del Comú d’Andorra la Vella decidirà dimecres que ve si s’adhereix o no a l’Agència Tributària Única, tot i que el més segur és que ho declini: «Puc avançar que al Comú d’Andorra la Vella, momentàniament, li costarà anar a l’Agència Tributària», va revelar ahir la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol.
 
«Hem valorat molt l’import que representa anar a l’Agència Tributària, són molts diners, i la feina que ara per ara ens pot fer l’Agència l’estem fent nosaltres i ens està funcionant bé», va afegir Marsol. La despesa anual per a la corporació seria d’uns 300.000 euros, ja que la quantitat que ha d’aportar cada comú és proporcional als seus ingressos i la capital és la que ha de pagar més. A més, el comú es quedaria sense cobrar els recàrrecs dels impagaments.
 
Marsol va aclarir que ja han cobrat dels bancs 100.000 euros, procedents dels comptes bancaris de ciutadans que devien diners al comú. «És un sistema que funciona molt bé, reconec que la llei va fer una molt bona modificació perquè ara no anem a la Batllia, anem directament als bancs», va exposar. Andorra la Vella ja ha reclamat a les entitats 1.150 expedients, i més de la meitat ja han estat executats i cobrats, «sense haver d’incrementar el personal».
 
La capital veu bé el projecte de l’Agència, però el cost que li suposa no és assumible i proposa que es «replantegi econòmicament». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT