PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Sant Julià s’allunya de la zona límit d’endeutament i baixa fins al 170%

Vila es mostra «preocupat» perquè la nova llei de transferències pot fer perillar la millora econòmica del comú

Per E. Gracia / L. Raventós

Sessió del Consell de Comú de Sant Julià de Lòria.
Sessió del Consell de Comú de Sant Julià de Lòria. | ANA / M. M.
La corporació de Sant Julià ha reduït en 3,5 milions l’endeutament comunal. Segons va detallar ahir el cònsol major de la parròquia, Josep Miquel Vila, aquesta disminució ha permès que el comú surti de la zona de perill i que la mitjana dels ingressos liquidats dels últims tres anys se situï en el 170%. Cal recordar que la llei permet tenir un endeutament del 200% i que fins l’any passat la corporació laurediana estava en el 199%. 
 
Part de la millora de les finances comunals es deu al superàvit de 349.496 euros amb què es va tancar el pressupost del 2016. A més, pel que portem d’any, el comú ha registrat un saldo positiu de 653.956 euros en relació al primer trimestre i de 841.814 derivats del segon. 
 
Tot i això, Vila està «preocupat», perquè el projecte de llei de transferències comunals que s’està pendent d’aprovar pot fer trontollar l’estabilitat i el repunt econòmic del comú. I és que tal i com va destacar el mateix cònsol, Sant Julià serà una de les parròquies que menys diners rebrà en comparació al model de transferències que hi havia fins ara. 
 
Els informes lauredians / Al respecte, el conseller de la minoria de Liberals d’Andorra+UL, Joan Albert Farré, va destacar que, «segons els càlculs de la corporació, la parròquia laurediana rebrà un milió i escaig d’euros menys cada any». De fet, Farré va deixar entreveure que aquest podria ser un dels motius pels quals el comú té tanta insistència en fer informes i contrainformes per tombar la reforma de competències i transferències comunals. Un fet que Vila va desmentir, ja que va assegurar que el comú ha encomanat els estudis al catedràtic Aparicio «amb un afany de col·laboració i la vocació que les noves lleis es facin el millor possible». 
 
Vila també va destacar que espera que els contrainformes d’Aparicio estiguin enllestits abans del 20 d’octubre (la data prevista per aprovar les noves lleis comunals). 
 
Comptes de camprabassa / D’altra banda, Farré va aprofitar la sessió per preguntar sobre els comptes de Camprabassa de l’any passat, «i és que segons la llei, s’havien d’aprovar el juliol passat i després s’havien de traslladar a Govern. Però per ara, no tenim constància que s’hagin tramitat o tan sols formulat dits comptes», va destacar Farré. Al respecte, Vila va especificar que aquesta qüestió s’ha de tractar durant un Consell d’Administració de l’entitat i que, per tant, la sessió de comú no era el lloc idoni per donar la resposta a dita qüestió. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT