PUBLICITAT

Andorra La Vella

Fins a 500 euros més per als treballadors d’Higiene

La capital implanta mesures per evitar que la plantilla marxi

Per EL PERIÒDIC

Un treballador fent tasques de neteja als carrers d’Andorra la Vella.
Un treballador fent tasques de neteja als carrers d’Andorra la Vella. | ANA / M. F.
El comú d’Andorra la Vella  donarà una prima d’entre 150 i 500 euros als treballadors del departament d’Higiene de la parròquia. Aquesta mesura s’ha establert en vista de les dificultats que està tenint el comú per trobar persones que vulguin formar part del departament i també davant la fuga de personal a altres llocs del comú o fins i tot a d’altres corporacions.
 
Segons va explicar el conseller de Medi Ambient i Innovació de la capital, David Astrié, durant la sessió de consell de comú celebrada dijous passat, el departament d’Higiene compta actualment amb cinc vacants, degut a jubilacions, migracions a d’altres departaments i trasllat a altres comuns, com el d’Escaldes-Engordany. 
 
Segons informa l’ANA, Astrié va afegir que hi ha corporacions comunals en què els sous són més importants que els que paga Andorra la Vella i que, per tant, aquesta mesura de pagar primes ha de servir per evitar que encara hi hagi més personal que marxi.
 
La decisió d’abonar aquests suplements es pren de manera provisional per sis mesos, que és el termini durant el qual la comissió comunal  ha d’acabar de definir la política retributiva dels diferents departaments comunals.
 
Astrié va recordar que per mantenir nets els carrers, s’ha hagut de recórrer a la contractació d’empreses externes que han ajudat en aquestes tasques, especialment amb màquines de pressió.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT