PUBLICITAT

Lleida

12 anys de presó per causar un accident i voler matar l’exparella

La Fiscalia demanava 22 anys i l’Audiencia ha decidit rebaixar la pena en no considerar agreujants

Per EL PERIÒDIC

Palau de la Justícia de Lleida.
Palau de la Justícia de Lleida. | EL PERIÒDIC
L’Audiència de Lleida ha condemnat a dotze anys i tres mesos de presó el jove de nacionalitat espanyola i veí de Josa i Tuixén (Alt Urgell) que l’abril de l’any passat, quan tenia 23 anys, va provocar voluntàriament un accident de trànsit amb la intenció de matar la seva exparella, de llavors 22 anys, que viatjava de copilot. 
 
L’Audiència el condemna per dos delictes de temptativa d’homicidi; concretament a set anys i tres mesos per intentar matar l’exparella i a cinc anys més per intentar matar el conductor del vehicle que circulava en sentit contrari i amb qui va xocar de manera premeditada. A més, l’òrgan judicial també prohibeix al jove comunicar-se o acostar-se a la exparella a menys de 150 metres durant vuit anys, li ordena sis anys de llibertat vigilada i que indemnitzi la noia amb 18.000 euros per les lesions i seqüeles causades. 
 
La Sala, a més, imposa a l’acusat una multa de 900 euros per dos delictes lleus de lesions per les ferides que van patir els ocupants de l’altre vehicle.
 
La Fiscalia sol·licitava gairebé 22 anys de presó per un delicte de temptativa d’homicidi amb l’agreujant de gènere (nou anys i 11 mesos) i tres delictes de lesions amb l’agreujant de traïdoria (quatre anys cadascun), ja que va envestir intencionadament un vehicle que circulava en direcció contrària amb tres ocupants que van resultar ferits. L’Audiència, però, ha decidit reduït la pena en no considerar els agreujants. 
 
Antecedents / Els fets van tenir lloc després de les 10 de la nit del diumenge 26 de juny, a la carretera N-260, al terme municipal de Ribera d’Urgellet (Alt Urgell). L’Audiència considera provat que després de passar Montferrer, l’acusat va accelerar la marxa i la noia li va dir que estava «boig» i que no ho fes mentre intentava posar-se el cinturó, però ell li va respondre que no calia que se’l posés que així tot seria «més ràpid».Segons l’escrit, en el moment que el jove va fer una maniobra brusca per xocar contra el tot terreny que circulava en sentit contrari, l’acusat va dir «hem d’acabar junts, si no ets meva, no ets de ningú». Feia tres mesos que havien deixat la seva relació, d’un any. 
 
En arribar al lloc, un tram recte amb bona visibilitat, els Mossos d’Esquadra van trobar dos vehicles accidentats que havien col·lidit entre si. Un era un tot terreny amb tres ocupants, que estaven fora del vehicle i havien resultat ferits lleus. L’altre era un turisme, dins el qual hi havia dues persones atrapades i en estat greu, l’acusat i la seva exparella. Aquesta, una dona jove, va explicar als mossos (tot i el seu estat) que el conductor era la seva exparella i havia provocat l’accident intencionadament per intentar matar-la. El conductor, mentre era atès pels serveis d’emergència, també va reconèixer la voluntarietat de la seva acció. 
 
Els Bombers de la Generalitat van excarcerar els dos ferits. Un cop els serveis sanitaris van estabilitzar-los, van ser evacuats a l’Hospital de la Seu d’Urgell amb l’acompanyament dels mossos. El conductor del turisme va ser traslladat a una habitació de l’hospital i va ser detingut pels delictes de temptativa d’homicidi, danys i lesions per les ferides causades als ocupants del tot terreny. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT