PUBLICITAT

Ordino

L’inversor podrà tenir el 76% de Secnoa posant tres milions d’euros

El comú confirma que només hi ha la proposta de Viladomat i que la venda es tancarà a mitjans d’aquest hivern

Per ESTEFANIA GRACIA RUIZ

El cònsol major d’Ordino durant la reunió de poble celebrada ahir a la parròquia.
El cònsol major d’Ordino durant la reunió de poble celebrada ahir a la parròquia. | ANA / C. G.
L’inversor que decideixi formar part de Secnoa (la societat gestora de l’estació d’esquí d’Arcalís) haurà de posar com a mínim tres milions d’euros en la societat i –amb aquesta quantitat– passarà «a tenir aproximadament el 76% del capital social de Secnoa, que actualment es valora en 947.368 euros», així ho va destacar ahir el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, durant una reunió de poble que es va celebrar precisament per explicar a la ciutadania el procés de venda de la societat. 
 
Amb el canvi, Secnoa passarà de ser una societat totalment pública a tenir la majoria del seu capital sota un inversor privat. Segons Mortés, aquest model de venda permet que el comú es quedi amb el 24% de la societat i que es «rebaixi el deute», aconseguint així unes «finances més sostenibles». A més, el cònsol va especificar que gràcies a la disminució de l’endeutament, «a partir de l’any 2019, el comú podrà començar a guanyar entre 500.000 i 600.000 euros que es destinaran a fer inversions a la parròquia». 
 
Concurs públic / La corporació preveu treure a la llum el concurs públic per incorporar un inversor privat i ampliar el capital de Secnoa al llarg de les properes setmanes. De fet, Mortés va assegurar que a mitjans d’aquesta temporada d’hivern «és possible» que la venda ja pugui estar adjudicada. 
 
Pel que fa a les propostes que actualment hi ha sobre la taula, el cònsol va confirmar que a hores d’ara només es compta amb la de Saetde, la societat que encapçala la família Viladomat i que el 2019 deixarà de formar part de Grandvalira. Precisament, des que es va anunciar la venda de Secnoa, l’únic que ha dit fermament que vol formar part de la societat és Saetde, i pel que es coneix, tots els números apunten a què finalment n’acabarà sent l’inversor. 
 
De ser-ho, la família Viladomat tindria la concessió per 50 anys. I un cop passada la data, s’hauria de tornar a fer un altre concurs públic. 
 
Acords conjunts / D’altra banda, el cònsol va matisar que més enllà del percentatge de Secnoa que tingui la corporació, «l’important és el pacte de socis que puguem arribar a fer, ja que, per exemple, hi ha la condició que els finançaments i les noves inversions i projectes s’hauran de decidir conjuntament entre el comú i l’inversor». Per tant, hi haurà certes ocasions en què el comprador (tot i tenir la majoria) haurà de comptar amb el consentiment del comú per poder tirar una acció, com la distribució de dividends, el trasllat del domicili social i les oficines i l’adquisició i venda o gravament d’actius per un valor superior als 100.000 euros, entre d’altres. 
 
10 milions pel pla / La venda de Secnoa s’emmarca en el Pla Director que Ordino ja porta anys preparant. Dit pla preveu les inversions necessàries per al desenvolupament del camp de neu d’Arcalís a 10 anys vista i necessita una inversió mínima de 10 milions d’euros. Aquest import es podrà aconseguir amb una aportació màxima de set milions per part de Secnoa i els tres milions del nou inversor. 
 
A través de l’augment de capital, es faran un seguit d’inversions per revaloritzar l’estació. Segons va destacar ahir Mortés, el primer treball que es vol tirar endavant és el nou telecabina d’accés a La Coma. De fet, aquest serà el projecte més rellevant de tot el pla. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT