PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Clayderman actua amb vuit músics andorrans

L’intèrpret de ‘Ballade pour Adeline’ repassa la seva llarga trajectòria

Per E. J. M.

Richard Clayderman firma un cartell després de la roda de premsa, ahir.
Richard Clayderman firma un cartell després de la roda de premsa, ahir. | ANA / M. M.
Richard Clayderman, nascut a Philippe Pagès (París, 1953), va fer famosa la Ballade pour Adeline, composta per Paul de Senneville i Olivier Toussaint, un tema que interpreta amb el mateix entusiasme des de fa més de 40 anys, durant els quals l’haurà fet sonar «més de 3.000 vegades». Aquesta nit la tornarà a tocar per al públic del Prat del Roure, unes 700 persones que assistiran al concert del pianista francès. Clayderman no actuarà sol, ja que, com acostuma a fer en les seves gires, comptarà amb un grup de vuit músics de corda andorrans.

La selecció de músics s’ha fet entre el professorat i l’alumnat del país, i l’ensemble el formaran Rebeca Ballestar, Jordi Albelda, Alex Arajol, Silvia Garcia, Eva Albelda, Esvetlana Yakubiv i els joves Jordi Albelda júnior i Esteve Tico. Ahir van assajar junts per primera vegada, tot i que fa dies que els músics han rebut les partitures.

«En 40 anys de trajectòria, és la primera vegada que vinc a Andorra i espero tornar», va subratllar ahir el pianista. Clayderman, que va rebutjar «fer carrera clàssica» i s’ha dedicat a interpretar música més popular, ha preparat un programa amb «balades, bandes sonores de pel·lícules i música francesa. El repertori serà variat, no tot serà lent, i tothom s’ho passarà bé», va avançar. Entre la música de cine no faltaran les famoses composicions d’Ennio Morricone, els temes d’Star Wars, James Bond, Indiana Jones, Pirates del Carib...

L’actuació comença a les 22:00 hores, «són els vostres costums», va bromejar el pianista, acostumat a altres horaris: «Al Japó actuo a les 18.30 hores, a la Xina, a les 20 hores». Aquí ja serà de nit.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT