PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Batalla volia deixar l’escó i el PdeCat en cas d’eleccions

El diputat està convençut de renunciar a l’acta i al partit si hi ha comicis

Per E. J. M.

Albert Batalla atén la premsa.
Albert Batalla atén la premsa. | ACN
«Respecto la decisió, però no la comparteixo gens. Avui mateix renuncio com a diputat i em dono de baixa del
@Pdemocratacat. Continuaré treballant com a alcalde de la meva ciutat amb les mateixes ganes de sempre. Agraeixo molt la confiança de tanta gent i us demano disculpes en tot el que hagi pogut errar.». És el missatge que l’alcalde de la Seu d’Urgell i diputat al Parlament de Catalunya, Albert Batalla, va difondre ahir a través dels seus perfils a les xarxes socials.

Batalla ho va anunciar poc abans de les dues de la tarda, quan s’esperava que el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, comparegués per anunciar la dissolució de la Cambra i convoqués la ciutadania a unes eleccions autonòmiques. Diversos diputats, entre ells Batalla, van afanyar-se a afirmar que deixarien l’escó si es confirmava la mesura.

La compareixença de Puigdemont es va suspendre. El president català va donar la cara a les cinc de la tarda per explicar que, finalment, desestimava la convocatòria d’eleccions, ja que el Govern espanyol no li garantia que suspendria l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, que suspèn l’autonomia catalana.

Com que Puigdemont va renunciar als comicis, la voluntat de Batalla ja no tenia sentit i a la tarda va ocupar el seu escó durant la sessió parlamentària extraordinària per tractar de l’aplicació del 155. Aquest matí, el Senat espanyol debatrà i, presumiblement, aprovarà l’aplicació d’aquest article a les institucions catalanes, que suposarà el cessament de tots els membres del Govern, la suspensió de l’activitat del Parlament, la intervenció dels mitjans de comunicació públics, prendre el control dels Mossos d’Esquadra i destituir el major Trapero, entre altres mesures que, de facto, suspendran l’autonomia de Catalunya.

Seguiment desigual a la Seu de la vaga d’estudiants

La vaga d’ensenyament convocada arreu de Catalunya per rebutjar l’aplicació de l’article 155 va tenir ahir un seguiment desigual a la Seu d’Urgell i a l’Alt Urgell, tot i que va ser majoritari al centre de referència de la comarca, l’Institut Joan Brudieu, segons informa RàdioSeu.

Segons les dades facilitades per la direcció de l’institut a RàdioSeu, un 68% de l’alumnat cridat a vaga no va anar a classe; és a dir, els de tercer i quart d’ESO i els de primer i segon de Batxillerat. A l’Institut La Valira es van sumar a l’aturada el 25% dels alumnes de tercer d’ESO, mentre que la resta van fer classe amb normalitat. Des del centre van aclarir que aquest era l’únic curs convocat, ja que La Valira no imparteix el curs de quart ni tampoc fa Batxillerat.
En ambdós casos, els estudiants ho van comunicar amb antelació i tenien el consentiment d’adults.

A l’Escola Agrària del Pirineu, a Bellestar, gairebé tot l’alumnat del cicle de grau mitjà de Conducció d’activitats fisicoesportives al medi natural van seguir la vaga.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT