PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Bisbat celebra la sisena edició de cinema espiritual

La idea és arribar a 2.000 alumnes de cinquè i sisè de primària, així com de secundària i batxillerat

Per El Periòdic

Un moment d’una de les sessions de la Setmana de Cinema Espiritual.
Un moment d’una de les sessions de la Setmana de Cinema Espiritual. | ANA
La delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell organitza la sisena edició la Setmana de Cinema Espiritual, que enguany espera que hi participin uns 2.000 alumnes de cinquè i sisè de primària, així com de secundària i de batxillerat. Es tracta d’una cita orientada especialment al infants i joves, però també oberta al públic adult, i que implica mestres i professors de religió dels diferents sistemes educatius del Principat i del les comarques catalanes veïnes. La projecció de pel·lícules, que tindrà lloc entre el 6 i el 10 de novembre, es farà als cinemes del centre comercial de la illa Carlemany en horari escolar matinal, segons va informar l’ANA. Ara bé, la pel·lícula per al públic a dult es projectarà el dimecres 8 de novembre. L’entrada és gratuïta, i el Bisbat d’Urgell s’encarrega del transport dels escolars.
 
Amb el lema  Fes tu el mateix, el cicle vol explicar que més enllà del cinema religiós, «la imatge audiovisual i el cinema s’obren a la dimensió transcendent de l’antropologia», tal com van assenyalar des del Bisbat. Així, mentre que el cinema religiós inclou aquelles pel·lícules que tracten de personatges, temes, relats o institucions directament religioses, el cinema espiritual aprofundeix en l’expressió de la preocupació religiosa, filosòfica, estètica i social des d’una perspectiva humanista que permet reconèixer d’una forma, explícita o implícita, «en el misteri de l’ésser humà el misteri de Déu». 
 
La selecció / S’han triat tres pel·lícules per oferir diferents aspectes. Lo que de verdad importa, per a alumnes de tercer cicle de primària i primer cicle de secundària, del director Paco Arango. La buena mentira, del director Philippe Falardeau, adreçada a alumnes de segon cicle de secundària i batxillerat, i Ignacio de Loyola, dirigida als adults, i que es projectarà el dimecres 8 de novembre a les 20.30 hores. Es tracta d’un film dels directors Paolo Dy i Cathy Azanza.
 
Aquest esdeveniment es duu a terme des de l’any 2012. En la primera edició van participar els nois i noies de secundària de les escoles confessionals i a poc a poc es van anar incorporant diferents escoles de primera ensenyança del sistema educatiu andorrà i els centres de primària del sistema educatiu espanyol, i de l’Institut espanyol. El 2014 es van incorporar alumnes del Lycée Comte de Foix i es va iniciar la participació d’instituts d’Artesa, Oliana i la Seu d’Urgell. L’any passat es van afegir estudiants del Col·legi dels Pirineus i l’escola La Salle de la Seu d’Urgell. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT