PUBLICITAT

L’escriptura d’Anna Frank s’exposarà al Consell General

La mostra pedagògica s’adreça a joves de 9 a 15 anys

Per El Periòdic

Un dels plafons de l’exposició.
Un dels plafons de l’exposició. | Anne Frank Stichting

El vestíbul del Consell General acollirà, del 26 de febrer al 23 de març de l’any que ve, l’exposició itinerant Llegir i escriure amb Anna Frank, una mostra pedagògica en llengua francesa perquè els estudiants de 9 a 15 anys aprenguin per què i com escrivia la jove i posin en pràctica l’escriptura amb propostes enginyoses i divertides. 


La mostra itinerant es complementa amb eines digitals que es poden descarregar en línia: Com vivia Anna Frank durant les persecucions?, i Quin lloc ocupaven per a ella la lectura i l’escriptura durant la reclusió?. 


L’exposició s’interessa pel talent de Frank com a escriptora. A més del diari, la jove també tenia una llibreta de citacions, que anomenava Llibre de frases boniques, i els seus contes.
Els exercicis creatius que es proposen entorn de l’exposició permetrà als estudiants copsar la importància de la lectura i de l’expressió escrita, especialment a través de la realització de poemes molt breus (haikus, en japonès) o twaiku’s (contracció de Twitter i haiku).


Anna Frank (1929-1945) va ser una noia alemanya, jueva, que durant més de dos anys va viure amagada a Amsterdam, fins que els nazis la van localitzar a ella i a la seva família i la van enviar a un camp de concentració, on va morir. Durant el confinament, la jove va escriure un diari que el seu pare, supervivent, va publicar el 1947.


Entre el testimoni i els relats imaginaris, l’escriptura servia per a Frank com un mitjà d’evasió, de reflexió i d’autocrítica, però també d’expressió dels somnis i de les esperances que nodria.
 Tot això s’explica en l’exposició itinerant que, després d’estar un mes al Consell General, s’instal·larà a l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp i, després, al centre de formació professional, a Aixovall.


Anna Frank va ser traslladada a Auschwitz, el setembre de 1944, i després al camp de dones de Bergen-Belsen, on va contraure el tifus i va morir el març de 1945. El diari  de la jove es va publicar primer amb el títol La casa de darrere, informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT