S’acaba la ratxa

El MoraBanc torna a perdre com a local davant un Baskònia al que li posa les coses molt difícils fins al final

Per Joan Josep Blasco

Albicy, sota l’atenta mirada de Granger, dirigeix un dels atac andorrans.
Albicy, sota l’atenta mirada de Granger, dirigeix un dels atac andorrans. | Martin Imatge

El Poliesportiu d’Andorra és tot un talismà per al BC MoraBanc Andorra, però en aquesta ocasió no va ser suficient per superar al Baskònia (94-97). Això sí, l’equip va vendre cara la derrota i va superar totes les situacions que se li van presentar durant els 40 minuts per acabar cedint només al final.

Qui va sortir completament entonat a la pista va ser el conjunt vitorià, que va plantar-se amb un 0-9 inicial que ni un temps mort de Joan Peñarroya va poder evitar. Van haver de passar més de tres minuts i mig fins que els locals no van fer moure el marcador, mitjançant Blazic. Just a l’equador del període la diferència era ja d’onze, que no feia preveure res positiu. Però la defensa andorrana va millorar exponencialment, posant una intensitat fins llavors no vista al parquet. Així arribava un parcial de 9-0, amb Diagné anotant des de la línia de tir lliure, al que se li sumava Blazic i un triple d’Albicy. Granger responia seguidament des de la mateixa distància, però la dinàmica ja era completament diferent. El matx era un altre respecte el que s’havia pogut veure en els primers compassos. Els triples de Walker i Granger tancaven el període 17-21.

La primera avantatge andorrana es produïa de tornada a la pista, amb Blazic anotant en primera instància i Albicy acompanyant amb un triple. Els bascos no permetien que la tendència canviés del tot, però no sabien com frenar al base francès. La velocitat del gal i les seves entrades a cistella eren imparables, i així seguia ampliant el seu compte anotador personal. Ara era Pedro Martínez qui demanava el temps mort per intentar trobar solucions al que estava succeint en pista. Diagné estava molt actiu, tant en la faceta rebotadora com anotadora. Però a l’altra banda qui es mostrava realment poderós era Shengelia, sobretot en el rebot ofensiu, i anotant, amb cinc punts seguits. Era el moment dels tiradors, i així Fernández i Blazic per part local i Huertas per la visitant era qui portaven el pes anotador dels seus respectius equips. Janning materialitzava un triple per tornar a donar avantatge al Baskònia, i amb pocs segons pel final encara va donar temps per a que Fernández completés un coast to coast i anotés amb una de les seves habituals bombes sobre la botzina, un fet que ja és del tot normal des d’inici de temporada. La responsabilitat és seva en aquests moments. Al descans, partit empatat (42-42).

Es repeteix un mal inici

Com havia passat al començament de l’enfrontament, qui anotava era el Baskònia. Beauvois començava amb un triple i li seguein Granger i Poirier. Les errades en el tir de tres i les pèrdues van marcar l’arrencada andorrana. Blazic, amb dos tirs lliures, trencava la ratxa. Però la tendència era clara i Beauvois tornava a encistellar de tres, mentre que Poirier es penjava de la cistella davant un Diagné que no el podia aturar. Jelinek trencava la sagnia que s’estava produint, però el triple de Voigtmann permetia als bascos marxar de 12 (46-58). Calia reaccionar, i com havia passat al primer quart, es va produir. Albicy va tornar a posar-se l’equip a l’esquena i ni els punts de Beauvois podien evitar que les diferències s’anessin retallant. Shurna feia cinc punts seguits i després de recuperar la pilota, Fernández posava al MoraBanc només un per sota. Jones tancava el quart (66-69).

Fernández i Blazic fallen dos triples als darrers instants que hagués portat el partit a la pròrroga

Un dos més un de Fernández tornava a posar la igualada. Shengelia va fer mal al contraatac durant aquest període. Primer es feia tgot sol una cursa per tota la pista conduint l’esfèrica per acabar anotant. Karnowski, d’esquena a cistella, estava encertat, però el Baskònia al contraaatc castigava massa. Imprimint velocitat no se’ls podia frenar, i especialment a Shengelia. Els vitorians van aconseguir fer forat, però Fernández i Albicy no permetien que el matx es donés per acabat. Quedava molt i ja se sap que al Poliesportiu d’Andorra res no s’ha acabat fins a la botzina final. Amb ràpides transcions el Baskònia anotava, mentre que els andorrans mai perdien la cara. Un triple d’Albicy, que signava la seva millor actuació de la temporada amb 24 punts, va portar l’empat a 92. Es palpava des de feia estona que cada atac era important per al desenllaç del matx. Dos tirs lliures de Fernández permetien manar en el marcador al MoraBanc quan s’entrava a l’últim minut. Shengelia, quasi al final de la possessió, materialitzava un triple, en un atac que s’havia defensat bé. Igual de decisiu va ser el tap de Poirier sobre Karnowski quan el polonès anava a esmaixar. Granger encistellava dos tirs lliures després de rebre falta i Fernández errava un triple que hagués permet igualar el partit. Però no estava tot decidit perquè Janning fallava dos tirs lliures i Blazic a la desesperada creuava el mig del camp per provar un triple que en cas d’entrar hagués permès anar a la pròrroga.

Peñarroya: «La gent ha vist un partidàs»

“Hem jugat de tu a tu contra un equip que està en un nivell des de fa un mes i mig espectacular i hem tingut el partit a les nostres mans», assenyalava el tècnic, lamentant el mal inici del seu equip al primer i tercer quart, i els punts en jugades ràpides del rival al darrer. «La gent ha vist un partidàs» i només «ens ha faltat guanyar. És evident que hem fet coses malament, però també molt bé per tenir aquesta opció per guanyar a rival com el Baskònia».