PUBLICITAT

Andorra la Vella

Vives anima a treballar per a la reinserció a les presons

El copríncep episcopal visita el Centre Penitenciari de la Comella

Per El Periòdic

Joan-Enric Vives en l’ofici que va presidir a la presó, dimecres.
Joan-Enric Vives en l’ofici que va presidir a la presó, dimecres. | Bisbat d\'Urgell

El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va animar a enfocar tot el treball dins el Centre Penitenciari de la Comella a la reinserció laboral i social dels interns un cop complertes les penes de presó. L’arquebisbe d’Urgell ho va anunciar dimecres a la tarda, aprofitant la seva visita a la presó, on va anar a celebrar l’ofici religiós que tradicionalment té lloc durant les festes de Nadal, segons informen des del Bisbat d’Urgell. 


A l’arribada de Vives a la presó, el van rebre el director del centre penitenciari, Francesc Tarroch, i el subdirector, Ismael Hernando. Després d’una estona parlant amb els responsables i interessant-se per la situació actual dels interns, els funcionaris i el propi centre, el copríncep va destacar la importància d’encarar les activitats i les línies d’actuació de les presons a facilitar l’adaptació futura dels interns a la societat i a potenciar la seva formació, clau en el procés de reinserció. També va subratllar la necessitat de garantir el respecte i la dignitat de totes les persones que per un motiu o altre s’han vist privades de la seva llibertat. 


La celebració de l’eucaristia nadalenca va arribar després de les converses amb els responsables de la presó. La missa va comptar amb l’acompanyament musical de diversos joves del col·legi Janer i del col·legi Sant Ermengol. També s’hi van sumar alguns professors. Durant la celebració de l’ofici religiós, Vives va estar acompanyat de l’arxiprest de les Valls, Ramon Sàrries i del mossèn David Codina. 


Després de l’ofici, cada intern va rebre un obsequi de la mà de representants de l’ONG Càritas Andorrana. També van rebre un comentari a l’evangeli de cada dia. Vives va poder mantenir una breu trobada personal amb tots els reclusos de la Comella, que van manifestar-li el seu «agraïment i inquietuds». Alhora, el copríncep episcopal va agrair el treball «acurat i digne· de tots els funcionaris i membres del cos penitenciari.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT