PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Gallego es posa el repte de mantenir el Mundial de trial

La nova presidenta de la FMA també vol seguir potenciant la base

Punti i Gallego, després de la roda de premsa celebrada ahir.
Punti i Gallego, després de la roda de premsa celebrada ahir. | J.J.B.

Mesos enrere Josep Punti va decidir que li arribava l’hora de donar pas a la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) i que una altra persona agafés el relleu com a president. Va pensar en la figura de Natàlia Gallego, que finalment va acceptar i que afronta el que queda de mandat amb reptes a assolir.

La nova dirigent va entrar com a comissaria de medi ambient el 2001 i va realitzar diferents funcions al llarg dels anys, com ser la coordinadora de la gala de la FIM del mes passat. «Any rere any he anat donant més de mi» per a l’ens, assegura Gallego, que va acceptar el càrrec aprovat per assemblea «quan veus que la gent et dona suport i confia en tu». Aquesta presidència, pel fet de ser dona, «m’omple d’orgull, perquè és difícil de trobar en una federació de motor».

Gallego: «Esportivament estem oberts. Cada dia hi ha més professionals residents al país amb ganes de fer coses»

Com a plantejaments de futur, a la FMA «hem anat creixent i seguirem per aquest camí», i com a prioritat té marcat «el Mundial de trial. L’hem de mantenir». També vol «continuar amb la feina amb la base. Cada dia hi ha més nens i hem de fer més cursets», i donar el màxim suport logístic als pilots nacionals, ja que el motociclisme «és un esport car, volem ajudar al màxim». També valora altres opcions: «Esportivament estem oberts. Cada dia hi ha més professionals residents al país amb ganes de fer coses».

Punti, al que encara li quedaven dos anys de presidència, deixa el càrrec després de 14 al capdavant de la federació. No es desvincula del tot i a partir d’ara continuarà com a director tècnic i d’operacions, consolidant l’equip de tecnificació de trial,  i donar solidesa i una reglamentació acurada als campionats nacionals de diferents disciplines, entre d’altres aspectes. «Ha estat un plaer treballar per l’esport del país. És una experiència molt important», assegurava Punti, considerant que durant el seu mandat «és una evidència que l’esport del motociclisme ha crescut molt al país». Entre els elements que destaca de tots aquests anys, està la gala de la FIM, que «sempre l’havia tingut al cap» per portar-la al Principat, així com que al 2011 es van organitzar tres proves mundialistes, i el 2008 per primer cop el Trial de les Nacions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT