PUBLICITAT

Andorra La Vella

S’ha acabat estudiar sota el subsòl

Per El Periòdic

Les autoritats comunals i del Govern visiten l’escola de Santa Coloma, ahir.
Les autoritats comunals i del Govern visiten l’escola de Santa Coloma, ahir. | COMÚ ANDORRA LA VELLA / T. LARA

L’escola de segona ensenyança de Santa Coloma guanyarà 2.500 metres quadrats amb 18 noves aules i un pati cobert de 800 metres quadrats, de manera que s’incrementarà la capacitat màxima del centre fins a 1.200 alumnes. Amb aquesta remodelació, els estudiants que fa sis anys que estan situats al centre de Ciutat de Valls podran traslladar-se a l’escola i deixar d’utilitzar les aules del subsòl, que no tenen llum natural. 

Les obres ascendiran a un cost de 3,5 milions d’euros, començaran a l’estiu i tindran una durada de 18 mesos. Segons informa l’ANA, la nova edificació continuarà construint-se durant el curs escolar, i tant aquest estiu com el vinent es duran a terme els treballs que no es puguin compaginar amb el període de classes.

L’encarregat de realitzar les obres serà l’arquitecte Marc Monegal, que ha estat premiat amb 15.000 euros. 

Treballs al carrer de la Plana

Els treballs de remodelació de l’escola aniran més enllà del centre, i és que durant les properes setmanes  també s’iniciaran les obres del carrer de la Plana, que precisament acull la porta de l’escola. 

Segons va informar ahir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, es tracta d’uns treballs «molt importants» que duraran nou mesos i que «asseguraran l’accés dels infants» al centre a través de voravies, fins ara inexistents. Abans que comencin les obres del carrer es posarà en marxa un nou aparcament públic de 72 places, que ja està enquitranat i al qual només falta delimitar-hi les places i posar-hi la barrera.

 Un altre dels projectes que contribuiran a millorar la zona de Santa Coloma és el parc fluvial, la primera fase d’aquest projecte s’iniciarà a tocar del centre escolar un cop es convoqui el concurs d’idees i s’adjudiquin els treballs. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT