PUBLICITAT

Barcelona

Els afectats pel brot de gastroenteritis ja són 288

La gran majoria són alumnes que feien estades escolars d’esquí a la Cerdanya

Per El Periòdic

El restaurant de Masella on Salut ha agafat mostres.
El restaurant de Masella on Salut ha agafat mostres. | EL PERIÒDIC

El brot de gastroenteritis aguda de la Cerdanya ha afectat ja 288 persones que han estat allotjades en cinc hotels de la comarca. La dada correspon al darrer recompte, que ha publicat aquest divendres al migdia el Departament de Salut, que inicialment havia parlat de 150 afectats. Les darreres hores s’ha constatat més casos.
La gran majoria, 279, són escolars d’entre 8 i 14 anys. Els nou restants són professors. Provenien de set escoles catalanes: dues del Gironès, tres de Barcelona sud i dues de Barcelonès nord. També hi ha un grup de menors de Tolosa de Llenguadoc. Tanmateix, cap d’ells no ha requerit ingrés hospitalari.
Els grups estaven realitzant activitats d’esquí i muntanya a la zona de la Cerdanya. Els primers símptomes els van aparèixer aquest dimecres abans de dinar i van consistir en vòmits, nàusees i dolor abdominal. En alguns casos també van patir febre i diarrea. Salut Pública ja va començar dimecres mateix la investigació epidemiològica ambiental per tal de trobar l’origen del brot. Una part dels escolars han estat atesos a centres d’atenció primària i atenció continuada, mentre que altres han estat recollits directament pels pares que s’han desplaçat a la Cerdanya. El secretari general en funcions del Departament de Salut i director del CatSalut, David Elvira, no ha volgut avançar possibles hipòtesis de la causa del brot,. Elvira ha dit que s’ha de trobar una «font comú» de tota la població afectada en «algun punt de la Cerdanya» perquè els 147 afectats han pernoctat a la comarca. Des de l’estació d’esquí de Masella han confirmat que una part dels afectats pel brot de gastroenteritis aguda lleu van dinar aquest dimecres al restaurant del complex. Tot i això, la directora comercial i de màrqueting de Masella, Maite Martí, ha explicat que una part d’ells va optar pels plats del menú de l’establiment i una altra va menjar els aliments d’un pícnic proporcionat per l’agència de viatges.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT