PUBLICITAT

Encamp

Entre murs

Ramon Masramon i Marc Sala guanyen el primer premi del concurs d’escultures de gel del Pas de la Casa en la categoria professional

Per El Periòdic

L’obra guanyadora ‘Entre Murs’ de Masramon i Sala, ahir.
L’obra guanyadora ‘Entre Murs’ de Masramon i Sala, ahir. | SERGI PÉREZ

Ramon Masramon i Marc Sala s'han alçat com els guanyadors del concurs d’escultures del Pas de la Casa en la categoria professional. Els artistes han aconseguit el primer guardó amb l’obra 'Entre murs'. Segons ha informat el Comú d’Encamp, des de l’organització s'ha decidit premiar a Masramon i Sala per «la dificultat tècnica i per la simbologia de l’escultura, que mostrava murs sortints i entrants fent referència al pas dels refugiats i les diferents barreres que es troben». De fet, al final del concurs, els autors han tirat l’obra a terra simbolitzant el trencament de les barreres i l’opressió. 

El segon premi ha sigut per Arnau Perez Orobitg i Patricia Muñoz amb 'Naufràfil', i el tercer, per Roger Vilanova i Roc Soler, amb l’obra 'Paper mullat'. 

Altres categories

Pel que fa a la categoria d’estudiants, el vencedor ha sigut Aaron Pérez i Ondina Oliva amb l’escultura 'Camí d’esperança'. Els segons classificats han estat Jaume Abad i Zaira Valera amb '1936'. I els tercers, Neus Masdeu i Alex Franquesa, amb l’obra 'Respira'. 

D’altra banda, el comú ha decidit atorgar una menció especial a Pablo González i Noé Martínez per l’escultura 'Otoño', i el públic ha optat per commemorar a Perez i Patricia (guanyadors del segon premi de la categoria professional) amb una menció popular. 

El concurs d’escultures del Pas fa més de 20 anys que se celebra i enguany, segons ha informar el cap d’àrea de museus i tradicions d’Encamp, Àlex Arnó, s'ha escollit la temàtica dels refugiats «perquè vam pensar que era un tema bo. I després, parlant amb els escultors, vam veure que ells van entendre el concepte no amb les connotacions actuals, sinó pensant que durant tota la història i ha hagut refugiats». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT