PUBLICITAT

Andorra la Vella

Càmeres per cuidar el colomar d’Areny-Plandolit

El ministeri encara ha de comprovar si la vigilància és possible

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ahir al vespre.
La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ahir al vespre. | Sergi Pérez

Davant de les denúncies aparegudes durant les darreres setmanes sobre el mal estat del colomar de la Casa d’Areny Plandolit (segle XVIII) a Ordino, ple de brutícia i de restes del que semblen festes de botellón, el Ministeri de Cultura està avaluant la possibilitat de «girar algunes de les càmeres de seguretat de l’Auditori Nacional perquè enfoquin el colomar», segons va explicar ahir la Ministra de Cultura, Olga Gelabert, durant la recepció celebrada al Consell General, ahir, amb motiu de la celebració del 25è aniversari de la Constitució.  


«Encara estem acabant de mirar si tècnicament és possible», va deixar ben clar la ministra però altres opcions com posar una tanca han quedat descartades perquè desvirtuarien el conjunt arquitectònic», segons va assenyalar Gelabert. Malgrat l’alerta per l’estat d’aquesta part de la Casa-Museu, la ministra va dir que dimarts va visitar el colomar ella mateixa i que va veure que estava «millor». Precisament durant la sessió de control d’avui al Consell General, Gelabert haurà de respondre una pregunta del conseller liberal Ferran Costa al respecte. La ministra destaca que el problema afecta només al colomar, «més aïllat de la resta del conjunt i punt de trobada durant la festa de joves».


Gelabert es va mostrar impotent davant de les bretolades, ja que «en altres monuments tenim càmeres i si volen fer mal, les giren o les trenquen, és difícil controlar-ho». 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT