PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Campanya d’alcoholèmies durant la Setmana Santa

La policia també farà controls de drogues als conductors

Per El Periòdic

Un test a un conductor.
Un test a un conductor. | EL PERIÒDIC

El cos de Policia inicia dissabte a les set del matí, i fins al dissabte 7 d’abril, a les set de la tarda, una campanya de control als conductors perquè no es posin al volant consumint alcohol i drogues i evitar la sinistralitat a les carreteres. 


Els controls preventius d’alcoholèmia segueixen el pla d’actuació marcat pel ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior per millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d’accidents provocats pel consum d’alcohol, i sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions.


Com en d’altres anys, s’anuncia la campanya amb antelació perquè es busca un efecte preventiu i dissuasiu, i evitar les conductes de risc que posen en perill els usuaris de la xarxa viària.


El Codi de Circulació estableix que la franja mínima punible de taxa d’alcoholèmia en matèria administrativa se situa per sobre del 0,2 g/l de sang en els conductors professionals i de 0,5 g/l per a la resta de conductors. La responsabilitat penal (que comporta detenció) està fixada en les taxes en un grau superior a 0,5 g/l de sang per als conductors professionals i en una taxa superior a 0,8 g/l per als no professionals. 


Refusar sotmetre’s a la prova pot comportar la pena de privació del permís de conduir de fins a tres anys, i fins a quatre anys per als conductors professionals, a més de la detenció de la persona que es nega a complir l’ordre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT