PUBLICITAT

Andorra la Vella

PS exigeix concreció sobre les accions per l’acollida de refugiats

Alís recorda que el Govern ha tingut dos anys per desenvolupar mecanismes

Per El Periòdic

El parlamentari Gerard Alís en una sessió ordinària del Consell General.
El parlamentari Gerard Alís en una sessió ordinària del Consell General. | Maricel Blanch

Arran de l’aprovació la setmana passada de la llei de protecció temporal i transitòria per raons humanitàries, el conseller general del PS Gerard Alís va demanar divendres al Govern que expliqui quines actuacions i protocols ha engegat durant els dos anys i mig que s’ha estat tramitant per tal de poder acollir la vintena de refugiats provinents de Síria a què el cap de l’Executiu s’havia compromès. 

El grup parlamentari reclama una vida digna per als nouvinguts i vol saber com es cobriran els serveis bàsics

Alís vol saber «com es durà a terme la selecció i acompanyament dels refugiats per a la seva arribada» i també «com s’assegurarà la correcta inserció d’aquestes persones a la societat andorrana». De fet, el conseller reclama que els refugiats gaudeixin d’unes condicions dignes de vida i, per això, entre les preguntes que va enviar a la Sindicatura, va demanar «com es preveu allotjar les persones acollides», a més d’interessar-se pels serveis bàsics inherents a l’habitatge. El parlamentari tampoc va passar per alt altres qüestions referents a la feina i, en el cas dels infants, a l’escolarització. 

«Com ja vam dir en el debat d’aprovació de la llei, volem que aquesta realment sigui efectiva», va insistir Alís, que va recordar que «en dos anys i mig, hi ha hagut marge per poder desenvolupar tots els mecanismes necessaris perquè es pugui aplicar de forma efectiva i puguem acollir refugiats». El conseller general espera del Govern una resposta clara sobre els treballs fets fins ara per desenvolupar-la.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT