PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

L’Hospital de la Seu amplia els serveis d’oftalmologia

La inclusió de noves proves evitarà la derivació a Lleida de 250 usuaris

Per El Periòdic

Una pacient es sotmet a una prova oftalmològica.
Una pacient es sotmet a una prova oftalmològica. | Sant Hospital de la Seu

La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell (FSH) ha començat a realitzar tres proves oftalmològiques que fins ara es derivaven a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. El centre urgellenc va adquirir un campímetre i un tomògraf de coherència òptica amb els quals es poden realitzar les campimetries, les tomografies de coherència òptica i les paquimetries. 

Amb aquests dos nous aparells comprats gràcies a una aportació econòmica de 70.000 euros de la Diputació de Lleida, s’evita que d’entre 250 i 280 usuaris s’hagin de desplaçar de la Seu fins a Lleida anualment. 

La direcció de l’FSH va assegurar que amb aquesta incorporació de nous serveis la capacitat de resolució «s’incrementa molt»,  ja que «es pot resoldre a l’hospital mateix la pràctica totalitat de la patologia oftalmològica, exceptuant, òbviament, aquelles patologies que requereixen tractament amb làser ocular o d’altres patologies poc freqüents i on, per la seva baixa freqüència, es necessita una expertesa major». El centre de la Seu ofereix consulta d’oftalmologia tots els dies laborables de la setmana i realitza cirurgia un cop a la setmana, segons informa RàdioSeu. 

La campimetria (o mesura del camp visual) és una prova no invasiva d’exploració funcional de la sensibilitat del camp visual. És fonamental en l’estudi del glaucoma i de moltes malalties neurooftalmològiques. S’utilitza, també sovint, en el preoperatori de les cataractes.

La tomografia de coherència òptica és una prova d’imatge no invasiva que empra ones de llum per a prendre fotografies de la secció transversal de retina. Aquestes mesures serveixen per a la detecció precoç de les malalties de la retina, el seu diagnòstic i guies de tractament, incloent la degeneració macular relacionada amb l’edat i les malalties de l’ull diabètic.

Pel que fa a la paquimetria, permet mesurar el gruix de la còrnia. Aquesta mesura és fonamental en la valoració del grau d’hidratació i en l’avaluació preoperatòria de la cirurgia cornial i de les cataractes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT