PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra vol fomentar les energies renovables

L’objectiu és impulsar projectes empresarials i formació amb França

Les autoritats franceses i andorranes, ahir.
Les autoritats franceses i andorranes, ahir. | ANA

La Jornada d’intercanvis francoandorrana sobre el tema de l’energia celebrada avui, ha reunit experts i empresaris d’ambdós costats de la frontera amb la voluntat d’intercanviar experiències i fomentar una col·laboració mútua. L’objectu d’aquesta jornada ha estat impulsar tant projectes empresarials com formació professional. 

Tal com ha explicat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, el projecte de llei de transició energètica «preveu una implicació» important del sector privat per poder donar un impuls a la producció nacional d’energia renovable. El cap de Govern, Toni Martí, ha anunciat un acord amb una escola d’enginyers francesa dedicada específicament a les energies renovables i ha destacat els «signes inequívocs de fer una política equilibrada» entre els dos estats veïns per part del Govern.
 
L’ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero, per la seva banda, ha recordat el compromís «ferm i ambiciós» de França en la lluita contra el canvi climàtic i que cal que la jornada que es va celebrar ahir tingui «continuïtat», així com els contactes entre els dos països. En aquest sentit, ha posat sobre la taula el fet que França vol potenciar molt la recerca en matèria energètica i que Andorra pot aprofitar-ho. A més, el president del pol de competitivitat Derbi (pioner en matèria energètica), André Joffre, també ha convidat el Principat a sumar-se a l’impuls d’Occitània i ha recordat que l’evolució és i serà a partir d’ara «molt ràpida» i que cal, per tant, estar preparats per fer-hi front.

D’altra banda, el president de la Cambra de Comerç de Perpinyà, Bernard Fourcade, ha fet una crida a «persistir en la cooperació» mentre que el seu homòleg andorrà, Miquel Armengol,ha manifestat la necessitat de «reforçar més la cooperació» empresarial i cultural amb «les regions franceses» que durant uns anys, per «qüestions de comunicacions», no s’han impulsat tant com d’altres. 

Durant la jornada s'han tractat aspectes com l’eficiència energètica, l’autoconsum i la construcció, els territoris sostenibles i eficients i les certificacions, a través de diferents taules rodones i també hi hagut trobades entre professionals del sector.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT