PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Peñarroya deixa el MoraBanc

Club i tècnic, de mutu acord, decideixen separar els seus camins després de vuit anys

Per El Periòdic

Peñarroya, en un partit del MoraBanc.
Peñarroya, en un partit del MoraBanc. | El Periòdic

Joan Peñarroya no continuarà a la banqueta del MoraBanc Andorra. La decisió està presa i avui el club ha anunciat que l’entrenador i l’entitat separaven els seus camins. D’aquesta manera, club i tècnic, de mutu acord, van decidir posar punt final a l’etapa més exitosa de la història del club, un procés que va començar a LEB Plata i que ha acabat amb la sisena plaça a la darrera edició de la Lliga Endesa. No hi ha prou paraules per definir la immensa quantitat de gestes que ha aconseguit l’entrenador, que ha escrit en paraules d’or un capítol llegendari a la història del bàsquet del país.

Amb Peñarroya d’entrenador, el MoraBanc va aconseguir pujar a LEB or i a l’ACB i va aconseguir la Copa Príncep d’Astúries. A més, en aquesta darrera quatre temporades a la Lliga Endesa, el tècnic va aconseguir la permanència a les dues primeres, acabant en la catorzena posició. A la temporada 2016/2017, Peñarroya va portar l’equip als play-off, classificant-lo en vuitena posició i portant-lo a jugar la Copa del Rei. En aquesta darrera competició, després d’una segona volta espectacular i de fer autèntica història, l’equip ha acabat en sisena posició. En total, en aquesta etapa Joan Peñarroya ha aconseguit guanyar 167 partits oficials i n’ha perdut 133. «El BC MoraBanc Andorra vol agrair la feina, professionalitat i compromís de Peñarroya en aquestes vuit temporades en què s’ha guanyat ser considerat per sempre una de les llegendes de l’entitat», remarcava l’equip en un comunicat.

En aquest sentit, dilluns passat, Francesc Solana, director esportiu del MoraBanc va explicar que Peñarroya «potser volia entrenar a un equip d’Eurolliga i nosaltres no tenim aquesta capacitat ara mateix. Igual que els jugadors», remarcava. «És un professional d’això i s’ha de posar a aquesta alçada», recordava. Així mateix va destacar també que el club competia «contra sis o set pressupostos que són molt més alts que el nostre». En aquest context, Peñarroya s’ha convertit en l’entrenador revolució i molts equips estan interessats en els seus serveis. Fins dimecres encara estava tenint converses amb el club però finalment, entitat i club van decidir posar punt final i avui s’explicaran tots els motius de la decisió davant dels mitjans de comunicació.

Així mateix, Joan Peñaroya és al centre de les travesses i alguns mitjans el situen dirigint l’Unicaja o potser el València Basket, ja que Txus Vidorreta encara no ha renovat amb el club taronja. L’opció d’anar a Màlaga es presentava com a alternativa si l’equip malagueny no aconseguia tancar un acord amb Luis Casimiro, actual entrenador de l’Herbalife Gran Canària. A més, Montakit Fuenlabrada i Movistar Estudiantes també havien mostrat interès per l’entrenador en els darrers dies. Ara per ara només Pablo Laso del Reial Madrid, Carles Durán del Divina Seguros Joventut, Pedro Martínez del Kirolbet Baskònia, Diego Epifanio del San Pablo Burgos i Moncho Fernández del Monbus Obradoiro tenen garantida la seva continuïtat als seus respectius clubs.

Les opcions del club

 Malgrat l’anunci del club, encara no es coneix qui serà el candidat a mantenir la ratxa guanyadora del MoraBanc Andorra. El conjunt tricolor té l’opció d’apostar per algú de la casa o sinó, podria apostar per fitxar a Salva Maldonado, que va deixar el Movistar Estudiantes fa uns dies. Una altra opció seria comptar amb Ibon Navarro, una opció que va plantejar La Opinión de Murcia, ja que el club encara no li havia fet una oferta de renovació. Malgrat això, Navarro voldria esperar al fet que es definís el projecte de l’equip i en funció d’això, el seu futur podria passar pel Principat. En aquest sentit, segons informava el mitjà, el seu futur també podria passar per l’Iberostar Tenerife o pel València Basket. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT