PUBLICITAT

Andorra la Vella

Robots conscienciats

Tres equips andorrans han estat seleccionats per participar en la final espanyola de la competició internacional World Robot Olympiad

Per El Periòdic

Un grup de nens dirigeix el seu robot en la final de la prova, ahir.
Un grup de nens dirigeix el seu robot en la final de la prova, ahir. | Maricel Blanch

Un total de 17 alumnes d’entre 7 i 15 anys van participar ahir en la prova local de la World Robot Olympiad, que se celebrava a la seu corporativa d’Andorra Telecom. L’organització va dedicar aquesta edició a evitar el malbaratament de menjar, per això els robots van haver de classificar les peces que hi havia damunt del taulell, que representaven menjar en diferents condicions, segons si el producte encara ha de madurar, és apte per al consum, o ja no està en bones condicions. Nooobalcub, Mister Loop, Safabest i els equips guanyadors representaran el Principat a la final espanyola, que se celebrarà a Platja d’Aro.

«Tot i que el repte és el mateix, no hi ha cap robot ni cap programa igual», va explicar Joan Rovira, director de l’Aula Tecnològica LOOPA. Aquest fet demostra l’estratègia dels equips per poder assolir el millor temps, ja que van haver de treballar en el muntatge, tot controlant l’equilibri o el moviment del robot, i en la programació, que és la part que costa més. «Nosaltres els ajudem explicant-los les estructures bàsiques, però el programa el fan ells», va matisar Rovira.

L’equip andorrà ja va aconseguir classificar-se l’any passat per a la final mundial de l’Índia. «Va ser una experiència impressionant, tot i que al costat de països com Corea del Sud, on els nens es prenen la robòtica com un esport i hi dediquen més de deu hores a la setmana, estar entre els vint primers és molt difícil», va comentar Rovira. Aquest any també volen estar a la final, que es disputarà a l’octubre a Tailàndia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT