PUBLICITAT

Pas de la Casa

Xarxa wifi gratuïta al centre del Pas de la Casa

Comú i comerciants reclamaven el servei des de feia temps

Per Victoria Gómez Pérez

Les autoritats proven la nova xarxa d'Andorra wifi al Pas de la Casa.
Les autoritats proven la nova xarxa d'Andorra wifi al Pas de la Casa. | T.N.

Coincidint amb la Festa Major, el Pas de la Casa estrenarà xarxa wifi gratuïta amb cinc punts de connexió diferents que cobreixen el nucli comercial i el centre històric. Es tracta d’una demanda reiterada tant pel comú com pels comerciants que arriba just a les portes de la Braderie, el mercat d’oportunitats de la localitat encampadana, i en previsió de l’arribada d’un gran nombre de visitants. «Igual que a les avingudes Meritxell i Carlemany, l’afluència de turistes al Pas és molt important», i per aquest motiu s’ha decidit implantar el servei, pensant tant en la població com en «els turistes que ens visiten», ha explicat el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, durant l’acte d’inauguració d’avui al matí.

A escala tecnològica, els usuaris es podran descarregar fins a 20 megues de manera gratuïta, per a «compartir amb els seus familiars i amics» la seva experiència a Andorra, ha dit Torres. D’altra banda, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres Arauz, s'ha mostrat satisfet , ja que, segons ha dit, «fa temps que ens reivindiquem com una de les zones comercials més importants del país i amb aquesta aposta d’Andorra Telecom queda demostrat que ho som».

 

Andorra wifi

El desplegament d’Andorra Wifi és operatiu des del 2016 en diferents punts del Principat i portar-lo fins al Pas de la Casa «no ha estat gaire complex», en paraules del director d’Andorra Telecom, Jordi Nadal. Tal com ha explicat, s’ha aprofitat el servei i la maquinària ja existents i no ha suposat un gran «desplegament d’infraestructura». Des que es va posar en funcionament, s’hi han connectat fins a 420.000 persones diferents, i en els primers quatre mesos d’aquest any, unes 100.000. Així doncs, és un servei que s’utilitza de manera intensiva, i tot i que a partir d’ara es farà un seguiment d’ús, Nadal ha dit «estar segur» que la Wifi del Pas serà un èxit. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT